Михаил Дюзев: Дядо ми беше хлебар

Един от най-емблематичните гласове на "Дарик" се готви да превземе ефира на Нова

Михаил Дюзев: Дядо ми беше хлебар | StandartNews.com

Един от най-емблематичните гласове на "Дарик" - Михаил Дюзев, се готви да превземе ефира на Нова. Журналистът става водещ на най-новото публицистично предаване на телевизията. 

"То ще акцентира върху наболелите проблеми на деня, като събира трима души, които ще говорят по три теми, а сблъсъкът между позиции ще бъде неизбежен. Аз влизам в ролята на диригент, а гостите ще бъдат наредени около мен. Участниците в предаването няма да бъдат тежките лидери на мнение – политици или висока класа управляващи, а напротив – това ще бъдат хора, до които трябва да достигнат посланията на първите. Те обаче също имат своята тежест в обществото в една или друга посока. Ще търсим експертите и може би скритите лидери на обществено мнение. Неизбежно ще бъде да се стигне до сблъсък на мнение, което ще толерираме - за да се стигнем до това да анализираме“, разказа Михаил Дюзев пред Мон Дьо. 

Битието на журналиста е не по-малко интересно от темите, които обещава.

"Дядо ми беше хлебар. Израснал съм в пекарната, която по онова време се наричаше фурната. И до ден днешен, когато ми замирише на дъхав, току-що изпечен хляб, в мен се отключват всички онези детски спомени. Гледал съм го с часове как меси", разкрива Дюзев. "Имам късмета моята любов да готви прекрасно. Хубаво е когато любовта минава и през стомаха. Моята половинка се казва Ани и много я обичам. Запознахме се на морето. Иска ми се да кажа, че беше любов от пръв поглед, но всъщност трябваше да поотлежи. За сметка на това, сме заедно вече повече от 10 години. Да намериш сродната си душа е същевременно и най-трудното, и най-лесното нещо на света", продължава той. "С Бен Крос, светла му памет, бяхме лични приятели, но иначе в професионален план Гейбриъл Бърн е човекът, който ми е направил най-силно впечатление и с когото съм имал възможността да разговарям по същия начин, както с теб", допълва бъдещият водещ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай