Мик Джагър разказа за най-щурия концерт

Фронтменът на Rolling Stones е разказвач в кратък филм, посветен на 150-ата годишнина на емблематичната зала

Мик Джагър разказа за най-щурия концерт | StandartNews.com

Фронтменът на легендарната британска група Rolling Stones Мик Джагър е разказвач в кратък филм, посветен на 150-ата годишнина на емблематичната зала Royal Albert Hall, предаде ДПА, цитирана от БТА. Известната зала в централната част на Лондон е открита от кралица Виктория през 1871 г. и се използва за концерти, представления, наградни церемонии, училищни прояви.

View this post on Instagram

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

За да отбележат годишнината, служители в Royal Albert Hall са компилирали 90-секунден филм. Видеото включва архивни кадри от знакови изпълнения през годините, в това число непоказвани кадри с Джими Хендрикс, реставрирани кадри от участието на Led Zeppelin през 1970 г., и с Алберт Айнщайн, който се изказва срещу нацистите през 1933 г.

Докато текат кадрите от 1933 г. до наши дни, Мик Джагър чете поемата "Само за приятели" от Уинстън Хю Одън. Краткият филм е режисиран от Том Харпър ("Аеронавтите"). Музиката е композирана от Стивън Пиърс ("Гравитация").

"Имам чудесни спомени от участието ни с Rolling Stones през 60-те, когато веднъж или два пъти нещата станаха малко диви - ентусиазирани фенове се присъединиха към нас на сцената и почти доведоха шоуто до внезапен край, но ние устояхме и си прекарахме страхотно", споделя Мик Джагър.

Заради коронавирусната пандемия залата Royal Albert Hall остава затворена за първи път от бомбардировките над Лондон по време на Втората световна война. Залата ще бъде затворена и на рождения си ден на 29 март, поради което честванията на 150-годишнината ѝ ще продължат до 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай