"Междузвездни войни" владеят ефира

Целият епос се върти по HBO

"Междузвездни войни" владеят ефира | StandartNews.com

В HBO GO от 24 юли ще бъдат достъпни за гледане на стрийминг трите филма от оригиналната трилогия от 70-те и 80-те „Междузвездни войни“.  В „Невидима заплаха“ двама рицари джедаи защитават кралица Амидала с надеждата да осигурят мирно приключване на междупланетен търговски спор. По пътя те срещат Анакин Скайуокър - дете, което показва заявка да развие голяма дарба. В „Клонираните атакуват“ десет години след първоначалната им среща Анакин Скайуокър и сенатора Падме Амидала споделят забранен романс, докато Оби-Уан Кеноби разследва опит за покушение над сенатора и открива тайна армия-клонинги, създадена да навреди на джедаите. В „Отмъщението на ситите“ три години след избухването на войната на клонингите, джедаите спасяват Палпатин от граф Дуку. Междувременно Оби-Уан открива нова заплаха, а Анакин действа като двоен агент между съвета на джедаите и Палпатин и е примамен в зловещ план за управление на галактиката. Във „Войната на клонираните“ на първите линии на галактическата борба между доброто и злото Оби-Уан Кеноби и Анакин Скайуокър обединяват сили в мисията им като наставници и ученици на джедаите, докато се бият, за да спасят републиката от разцепване.

В „Соло: история от междузвездни войни“ след поредица дръзки посегателства в престъпния подземен свят Хан Соло се сприятелява с внушителния си бъдещ партньор Чубака и се среща с прословутия комарджия Ландо Калризия.

Следва „Rogue One“ - за групата герои, водени от дръзката бегълка Джин Ерсо и бунтовническия шпионин Касиан Андор в отчаяна мисия за кражба на плановете на Звездата на смъртта - върховното оръжие за унищожение на империята. Тези събития  непосредствено водят до случващото се в „Нова надежда“, където Люк Скайуокър обединява сили с рицар-джедай, пилот-престъпник, представител на ууки и два дроида, за да спаси галактиката от бойната станция на Империята, която унищожава света, като същевременно се опитва да отърве принцеса Лея от злия Дарт Вейдър.

В „Империята отвръща на удара“ бунтовниците се разпръсват след атаката на базата им на ледената планета Хот. Докато Хан и Лея бягат от поданиците на империята, Люк тренира с майстор Йода, преди да се сблъска с Дарт Вейдър и да научи шокиращата истина от миналото си. В „Завръщането на джедаите“ империята се подготвя да смаже въстанието с по-мощна звезда на смъртта. Докато флотът на бунтовниците извършва мащабна атака срещу космическата станция, Люк Скайуокър се изправя срещу баща си Дарт Вейдър в последен кулминационен двубой пред очите на злия император.

На 31 юли ще станат достъпни първите два филма от най-новата трилогия на продължението. В „Силата се пробужда“ три десетилетия след победата над Дарт Вейдър и Галактическата империя възниква нова заплаха. Първият орден управлява галактиката и само малка група от безстрашни герои може да го спре с помощта на Съпротивата. В „Последните джедаи“ с унищожаването на Републиката Първият орден властва навсякъде. Върховният лидер Снук изглежда ще смаже онова, което е останало от Съпротивата и ще затвърди хватката си върху галактиката. Но надеждата оцелява: майсторът джедай Люк Скайуокър може да промени посоката на войната. Колекцията ще се запълни на 7 август с  финала на сагата за Скайуокър – „Възходът на Скайуокър“. Битката между джедаите и ситите стига до вълнуваща кулминация в тази последна глава от космическия епос. Оцелелите членове на Съпротивата са принудени да се върнат към нещо, което са смятали за минало, докато се изправят още веднъж срещу Първия орден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай