Медея в НДК

Снежина Петрова и Деси Шпатова завладяха Пловдив с новия си проект, ред е на София

Медея в НДК | StandartNews.com

На 8 и 9 октомври стихията „Медея“ се пренася в Театър Азарян. Премиерният спектакъл по едноименната трагедия на Еврипид беше представен за първи път след 40 години в Пловдив – и предизвика буря от емоции на сцената в Античния. Тригодишният независим арт и социален проект е сред акцентите в програмата на Европейската столица на културата.

Изоставена от своя мъж, Медея търси и намира възмездие, като посяга на универсална ценност – своите деца. Трагичният й избор вълнува човечеството от Античността до днес. Текстът на Еврипид от 431 г. пр. Христа оживява в новия превод от старогръцки на Георги Гочев и Петя Хайнрих и във виртуозното изпълнението на 40 актьори, музиканти и деца.

В ролята на Медея е неповторимата Снежина Петрова, която ще провокира границите на човешката и артистична природа. Режисьорът Десислава Шпатова създава уникален свят от образи и чувства, в който завихря пространствените решения на сценографите Зина Генч и Христина Дякова. Хореографията е на Анна Памуплова, а неповторимата музика –  на Асен Аврамов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай