Мария Бакалова: Още съм на първото стъпало

Изключително съм щастлива, шокирана, трепереща, каза актрисата след номинацията си за "Златен глобус"

Мария Бакалова: Още съм на първото стъпало | StandartNews.com

Младата актриса Мария Бакалова е най-обсъжданата личност в България в момента, след като стана първата българска с номинация за „Златен глобус“. На 28 февруари тя ще се състезава в категорията за най-добра актриса в мюзикъл или комедия срещу известните холивудски актриси Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк. Бакалова даде първото си интервю след номинацията за bTV и журналиста Георги Тошев.

View this post on Instagram

A post shared by Maria Bakalova (@mariabakalovaofficial)

Актрисата признава, че все още не може да асимилира случващото се: „Чувствам се невероятно! Изключително щастлива, шокирана, трепереща. Ние хората имаме способността да си мечтаем, да си мечтаем, защото, както се казва, мечтите са безплатни, обаче никога не знаеш със сигурност.“

24-годишната Мария осъзнава, че номинацията ѝ е нещо голямо не само за самата нея и за кариерата ѝ, но и за цяла България, тъй като най-после местен талант ще бъде признат на толкова важна церемония. Тя обаче не желае да се прави на прекалено скромна: „Още съм на първото стъпало. Нахално ли звучи? Аз вярвам, че хората имаме възможност да искаме да се развиваме още и да учим още, така че това е само една стъпка.“

И в действителност работата тепърва предстои. Актрисата сподели, че покрай „Борат 2“ е получила предложения за няколко други проекта и когато мине еуфорията покрай наградите, ще се захване за работа. Тя разкри, че е имала възможност да се чуе с майка си, която е избухнала в сълзи от радост.

В студиото на предаването „Тази сутрин“ гост беше киноекспертът Димитър Дринов, който каза, че еуфорията около наградите ще отшуми, но не и надеждата на много българи, които мечтаят да се занимават с кино, че могат да стигнат до червените килими на Холивуд. Той посочи, че успехът на Мария Бакалова никак не е малък: „Много хора са отблъснати от привидната простотия на „Борат 2“ и ролята на Мария, но филмът изобщо не е само това. Той е богат на теми, които рядко се обсъждат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай