Маричков: Чалгата отдавна превзе политиката

Не харесвам баснята за щуреца и мравката, казва легендарният музикант

Маричков: Чалгата отдавна превзе политиката | StandartNews.com

Кирил Маричков хич не харесва баснята за мравката еснаф, която не одобрявала, че щурецът музикант залага най-вече на свирнята, вместо да мисли за хляба, разкри прочутият рокаджия в "Денят започва" по БНТ. Той сподели и подозрението си, че най-младите му колеги скоро ще забравят как се пее на живо, защото високите технологии ще глътнат автентичното изкуство. Артистът не спести и анализа на политическата ни действителност.         

„С неприятно вътрешно усещане следя ситуацията около парламентарните избори и бъдещия кабинет. Някак си нещата са объркани. Знаете, че песимистът казва „По-лошо от това не може да стане“, но оптимистът казва „Може, може“. Участвах в едни от големите протести, надявах се, че нещо ще се случи, но нищо не се случи. Сега няма център, няма идея, няма някаква програма, която да покаже как да се излезе от зависимостите. Но тези, които говорят, че сме на дъното, толкова ли бързо забравиха истинското дъно, което бе по време на правителството на Жан Виденов. Иронията е, че тези, които управляваха тогава, сега ще управляват пак.Тези, които викат мутрите вън, какво точно ще направят сега?“, коментира Маричков при Георги Любенов.

„Мисля че трябва да се направи правителство. Много трудно ще бъде, но трябва“, категоричен бе той. „Много е удобно да бъдеш в опозиция и да плюеш, но това нещо трябва да бъде превъзмогнато. Слави Трифонов да поеме отговорност и да се обедини с някого въпреки, че не съм го усетил на къде върви политически. Той е достатъчно умен и може да измисли как да стане схемата“, допълни Маричков.  И първата задача е да се „започне с кредитните милионери“, но дълбоко се съмнява, че това ще се случи.„Политиката се чалгализира още когато чалгата не се бе чалгализирала“, твърди Маричков. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай