Маргарита Младенова разгоря скандала с Бакалова

Иван Добчев не е женомразец, убедена е съоснователката на СФУМАТО

Маргарита Младенова разгоря скандала с Бакалова | StandartNews.com

Според съоснователя на СФУМАТО Маргарита Младенова драмата "Бакалова – Добчев" е "произведен скандал".

 През седмицата едно интервю на Иван Добчев, учител на Мария Бакалова в НАТФИЗ, стана повод за силна обществена реакция. В него той казва: "Да се слагаш – на мъже или на публиката. Болшинството хора – и артистите особено, са суетни и искат да бъдат желани, пожелавани на всяка цена".

Коментарът му за младата и успяла актриса предизвика изключително негативни коментари в социалните мрежи и обвинения в сексизъм. 

Проф. Иван Добчев е бил поканен за гост в "120 минути", като първоначално е приел поканата, а по-късно се е отказал от участието. На негово място гостува Маргарита Младенова.

"Не е въпросната фраза на Иван Добчев скандала между нея – студентката му и него – професорът. Тази фраза – да се слага на мъже и да се слага на публиката – е професионален жаргон", коментира Младенова в ефира на bTV. По думите й тя се отнася за амплоато в изкуството.

"Иван се радва на успеха на Мария, тя мина през стената и в момента пребивава в приказката си", каза още Младенова. "Успехът се понася по-трудно от провала и тази перспектива за Мария – как тя ще се развие и каква актриса ще стане. Съдбата на артиста е трудна и иска самочувствие с покритие", допълни тя.

Тя определи твърдението, че Добчев е женомразец като "пълни глупости".

"Аз не мога сериозно да тръгна да анализирам и да се противопоставям на тези тенденции на хора, които въобще не разбират какво е изкуство", коментира Младенова.

Според нея Добчев не харесва филма "Борат 2" с основание, а наградите са машина, свързана с индустрията.

"Иван би искал тя да не остава само в "комерса", заяви Младенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай