Маратон в театър „София“

Гледаме нова версия на „Покана за вечеря“ от Оля Стоянова и дует от „Пътят на честта“

Маратон в театър „София“ | StandartNews.com

Маратон от събития са в ноемврийския афиш на театър „София“. На 15 ноември от 18 часа е откриването на изложба със сценични плакати от Радослава Боор – 30 творби, избрани от създаденото през послединте 13 години.  Колекцията е впечатляваща, изпълнена с деликатния и изискан стил на авторката. Всяко дете от публиката на "Питър Пан" на 16 ноември ще получи подарък – книжка „Ще ти разкажа приказка“ с творби от победителите в национален тематичен конкурс.  От 15 часа във фоайето ще се проведе състезанието  "Кой знае най-много за театъра?", в което ще мерят сили два отбора от актьори и режисьори. В три кръга – свят, България, театър „София“ – те ще отговарят на въпроси, свързани със забележителни автори, звезди и спектакли, които са оставили трайна следа. Публиката също ще може да се включи и да спечели награди – билети за хитови постановки, книгата, посветена на 50 години от създаването на театър „София“ и други приятни изненади.

Същата вечер 20 късметлии от зрителите на „Палачи“, избрани на случаен принцип,  след края на представлението ще се качат на сцената и ще видят отблизо как точно се случва обесването на Хенеси – един от героите в черната комедия на Мартин Макдона. Освен че ще научат любопитни неща за механизацията, ще могат да застанат на мястото на палача Хари Уейд, в чиято роля влиза Деян Донков, и поне за малко да се почувстват като него. На влизане в залата всеки, който има желание да участва в приключението, ще си изтегли номерче.

На 24 ноември в театър "София" се завръща  хитът "Покана за вечеря" от Оля Стоянова с режисьор Тея Сугарева. Актьорите са Ивайло Герасков, Дария Симеонова, Владимир Матеев, Пламен Манасиев, Мартин Димитров. На 30 ноември ще бъде отбелязано 50-то представление на „Пипи“ по Астрид Линдгрен на Кристиана Бояджиева. След финалните аплаузи ще има торта.

На 4 ноември гостува шуменската трупа, която носи името на Васил Друмев. Тя се представя с „Кризисен център“ на Михаил Казаков и Съби Събев. Публиката ще види любимците си от „Пътят на честта“ Силвия Петкова и Ивайло Захариев в компанията на Николай Станоев, Иво Йончев, Юлиян Рачков. На 9 ноември на камерна сцена е ред на Клас 5x5 с „Колекционерът“ по романа на Джон Фаулз на Анета Иванова и Румен Михайлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай