Мамалев надничал в дома на Ръсел Кроу

Актьорът опитал месо от кенгуру и се гмуркал на най-дългия плаж в Австралия

Мамалев надничал в дома на Ръсел Кроу | StandartNews.com

Георги Мамалев, който току-що се завърна от Австралия, се чувства изключително щастлив. "Успях да се докосна до големите звезди в киното", похвали се в обичайния си майтапчийски тон актьорът. "Минах покрай къщата на Ръсел Кроу. Наистина е много хубава. Много по-различна е от нашите", сподели той в "Преди обед".

Мамалев е събрал сума ти овации в далечния континент, където пред родна публика е представил моноспектакъла си "Какво става". Представленията в Мелбърн и Сидни били осъществени с помощта на сдружението на българите "Родина". Мамалев се похвали, че е събрал на едно място най-много нашенци, които иначе си общуват, но на по-малки групички.
Междувременно актьорът успял да пробва всички известни австралийски плажове.

"Бях в залива Ана, където ивицата е дълга 50 километра и има пясъчни дюни като в Сахара. Казах си: "Щом си дошъл дотук, братко, влизаш в океана". През това време моят домакин Веско Василев хвана две хубави сьомги. После му помогнах да ги сготвим. Получи ми се добре. Ядох и месо от кенгуру на гости на наши емигранти от времето на соца. Вкусно е, но малко сухо, прилича на телешкото", анализира Мамалев.

По време на престоя си в Австралия той засякъл и големите пожари. Дърветата там са покрити със смола, която много лесно се възпламенява и това е причината за честите опустошителни бедствия в Австралия, обясни актьорът. Но пък пожарите обновявали кората.

"В Австралия нашите сънародници си искат българското, имат фолклорен състав "Български ритми", а към църквата в Мелбърн са направили специална концертна зала, където се събират. Има и кръчма, която се нарича "Боби". Често си правят вино и у дома. Ракията по не я докарват. Между сънародниците ни има всякакви - от компютърни специалисти и лекари до шофьори. В тази страна няма криза, там емигрантите са главно от Китай. Климатът е чудесен - зимата е 16 градуса, през лятото рядко достига до 40. Едно от най-интересните места, които видях, беше живият музей на златотърсачите. Това е градче, което е запазено така, както е било в момента на закриването му. Можеш да видиш човек да кара дилижанс, деца да ходят на училище", разказва актьорът. Той излиза за моноспектакъла на 28 ноември и на 9 декември в "Студио 5" в НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай