Любов и ужас в "Пурпурният връх"

Любов и ужас в "Пурпурният връх" | StandartNews.com

Гийермо дел Торо ни връщат назад във времето в готик история

Най-новият шедьовър на Гийермо дел Торо -"Пурпурният връх", разказва за любовната история между Томас - мистериозен англичанин, и Едит - дъщерята на богат американски бизнесмен.

Филмът е завладяваща хорър история с готически сюжет, режисирана от майстора на мрачните приказки, познат от "Лабиринтът на фавна", поредицата "Хелбой", "Огненият пръстен". A по сценария са работили Гийермо дел Торо, Матю Робинс и Лусинда Коксън, Миа Вашиковска, Джесика Частейн, Том Хидълстън и Чарли Хънам.

В призрачния готически романс играе Том Хидълстън като Томас Шарп - мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг (Миа Вашиковска). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом.

Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е опасно и страховито място, както издава и фасадата й. След като се запознава със сестрата на Томас - Лусил (Джесика Частейн), която е и емоционално осакатена, Едит се сблъсква с дълбоко пазените тайни на имението и на семейството.

Завръщане към класическите хоръри на режисьора, който ни отвежда в една старинна епоха, а през цялото време ни побиват тръпки.

На места из филма има различни изображения на пеперуди и молци. Дел Торо обяснява, че това е свързано с амбицията му да направи филм за двата вида любов. Едната е хищническа, канибалска - нея представя чрез образа на молеца, тъй като той се храни с пеперуди и други малки същества. Свързва го с героинята на Джесика Частейн.

А пеперудата с крехкостта и красотата си изразява другата крайност - с нея се асоциира героинята на Миа Вашиковска. Дизайнът на роклите, които двете носят, умишлено носи усещането, че имат криле. Филмът е в кината от днес.

Французин се влюбва в ромска проститутка

Новият филм на Камен Калев - "С лице надолу тръгва" e по кината от днес. Лентата е вдъхновена от истински случай. В него се засяга един наболял проблем - трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Избраният за главна мъжка роля френски актьор - Мелвил Пупо пристига в София за премиерната седмица на френско-белгийско-българската копродукция. Той е един от малкото професионални актьори във филма. Останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна.
Мелвил влиза в ролята на Сами - французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева. Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Динозавър и дете - най-добри приятели

Динозаврите проговарят, а най-добрият приятел на 21-метровия апатозавър-тийнейджър Арло, е човешкото дете, което той кръщава Спот.

Това става ясно в новия трейлър на очакваната в празничния сезон нова анимация на Дисни и Пиксар - "Добрият динозавър".

Арло и Спот се отправят на едно невероятно и вълнуващо приключение, в което всеки ще трябва да пребори страховете си и да възстанови мира в света, в който живее. Това е възможно, защото астероидът, променил завинаги живота на Земята, ни е подминал и гигантските динозаври са си съвсем живи. Режисьор на анимацията е Питър Сон, чийто дебют бе късометражният филм на Пиксар "Partly Cloudy". Работил е в различни части на продукциите на Пиксар и е озвучавал роли в "Рататуй" и "Университет за таласъми".

Заедно с "Добрият динозавър" се очаква и късометражният филм на Дисни и Пиксар "Party Central" с любимите на всички таласъми Майк и Съли, които се събират отново със своите Озма Капа приятели за един лудешки парти уикенд в Университета за таласъми. Групата организира първия си купон, но никой не идва. За всеобщо щастие Майк и Съли имат план, с който "Party Central" да се превърне в най-епичния купон, който училището е виждало.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай