Любо Нейков разплакал Стефания

Любо Нейков разплакал Стефания | StandartNews.com

София. Стефания Кочева станала актриса, защото била много срамежлива. Изобщо не била от хлапетата, дето ще ти рецитират стихове, ще правят маймунджилъци пред роднините, само и само да оберат овации. Родителите й се притеснявали, че е толкова стеснителна - и за да й помогнат да се очупи, я записали в театрална студия "Игра" на Петър Върбанов. Стефания била на 10. Естествено, че тази идея още повече я подплашила и първия месец дори не си казала името пред децата. Само мълчала. С течение на времето обаче нещата се получили.

"Научих се на дисциплина, на ценности - че в колективния труд трябва да поемаш отговорност, защото другите зависят от теб. Първото ми качване на сцена беше в края на първата година пред 250 души. Но щом се озовах там, се почувствах като у дома си. 9 години учих в "Игра" и в 12 клас, съобщих на нашите, че ще ставам актриса. След толкова труд щях да съм нещастна, ако правя нещо друго. Приеха ме от раз в класа на Пламен Марков и Ивайло Христов. Тогава бяхме един по-голям клас вместо два, така се получи. Репетирахме до 2 през нощта. Така че време за купони много не е имало. Припадах в леглото за сън", спомня си Стефания. Случвало се е от 9 до 22 да е на лекции, от 23,30 до 7 сутринта на снимки в реклами, за да изкара парички, и сутринта от 9 пак на училище. Тя е в един клас с Радина Кърджилова, Явор Бахаров, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Мира Бояджиева, Йоанна Темелкова. Всички актуални млади звезди си погаждали номера.

Веднъж на изпит в началните курсове Стефания трябвало да се тъпче с храна на сцената, да отпива от чаша с вода, за да преглъща - и устата й да мели непрекъснато монолог. Колегите й сипали водка вместо H20. И още при първата глътка тя едва не припаднала. Защото адреналинът от сцената допринася за бързото опияняване. Накрая трябвало да гаврътне чашката на екс, сторила го и зад кулисите припаднала в ръцете на колегите.

Реваншът бил на дипломните спектакли, когато тя и още едно момиче скроили номер на техен състудент. Вместо студен чай му сипали истински ром. Той и Стефания били съпрузи според сценария и той през цялото време трябвало да отпива от чашата, защото имали проблеми и се наливал за разтуха. А накрая казвал на приятел: "Имам проблем - пия, а не се напивам". И той, горкият, целият зачервен, изфъфлил каквото могъл и се скрил зад завесата.

Стефания съжалила, че му скроили шегата, а той казал: "Гаден номер, но ви се получи". Госпожицата завършила НАТФИЗ на 24 май и на 5 юни вече се установила в Лондон. По любов. Тогава имала приятел, с когото били заедно четири години въпреки разстоянията.

"Живеех по самолетите, всеки месец на път. Казвах "вкъщи" и за двете места. Когато бях тук, тъгувах за там. Там страдах за България. Нямах страх от летене в началото, кацали сме аварийно и на магистралата. Но в един момент всичко ми се стягаше, преди да излетим, и изпитвах паника", разказва очарователната Стефания. В крайна сметка я канят да участва в сериала "Отплата" и се завръща окончателно. Сега е Мая Проданова, сексапилната изгора на Рангел Чеканов в "Столичани в повече". Тя май ще бъде little bit dangerous, както пеят "Роксет". "Явих се още на първите кастинги за други роли - на Йовка, Мария. И от екипа ме познаваха. Може би трябваше да удари часът на моя образ. Мая е интересна, не само е миличка, както изглежда. По-важното е, че работя със страхотни актьори. Любо Нейков веднъж така ме разчувства, че се разплаках наистина. Още в началото ми каза: "Следвай ме и всичко ще бъде наред". Така направих и наистина сцените ни се получаваха перфектни. Супер химия има между нас. Не липсват и майтапи. Веднъж той четеше текста и трябваше да е легнал върху мен. "Вие луди ли сте?! Ще смачкам момичето. И с единия си крак даже да се опра, е опасно за нея", разказва Стефани.

Едната й страст е рисуването, а другата - ските. Не кара, когато е на снимки, за да не получи контузии и да прецака целия снимачен процес. Но когато всичко приключи, още на следващата сутрин в 7 сутринта е на пистата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай