Люба Ризова и Виктория Бехар напускат бТВ

Красимир Минев също се разделя с телевизията

Люба Ризова и Виктория Бехар напускат бТВ | StandartNews.com

София. Директорът на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и изпълнителният продуцент на новините Виктория Бехар си тръгват от bTV Media Group.

От нюзрума на медията са казали пред БГНЕС, че са запознати с промените.

Ризова ръководеше новините и актуални предавания в медията от създаването на телевизията през 2000 година. От 2005 година застана начело на bTV в Съюза на българските национални електронни медии.

Бехар също работи в телевизията от създаването й като репортер, водещ, а след това и изпълнителен продуцент на bTV Новините.

Освобождаването на Ризова и Бехар е част от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания". Дирекцията се слива с отдел "Спорт" в отдел "Новини, актуални предавания и спорт".

Новият главен редактор на "Актуални предавания" в бТВ е Валя Гиздарска. Тя започва журналистическата си кариера във вестник „Стандарт" през 1993 г. Била е редактор на новинарски емисии и публицистични предавания в Нова телевизия. От 2009 г. е главен редактор на предаването "Нека говорят с Росен Петров". Назначението на Гиздарска влиза в сила от понеделник, 10 февруари.

Шефът на спорта в Би Ти Ви Красимир Минев също се разделя с телевизията като част от поредицата кадрови промени, които по-рано днес обхванаха телевизизията, предаде Дневник.

В средата на януари бившият директор на Нова тв Павел Станчев смени Вики Политова начело на bTV.

Първи от бТВ си тръгнаха водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, които заедно с продуцентката си преминаха в конкурентната Нова телевизия.

Малко след това към тях се присъедини и разследващата репортерка Миролюба Бенатова, която чрез продуцентската компания "Телеман" прави разследвания на различни теми в Нова. Последва я водещата на вечерната емисия Ани Салич. Към конкуренцията премина и изпълнителният продуцент на "Новини и актуални предавания" в бТВ Дарина Сарелска, която стана директор на новините в "Нова".

С изтичането на кадри и формати към прекия конкурент беше коментирана в медийните среди и смяната на Вики Политова, оглавявала дълги години медиата и близка до рекламния бос Красимир Гергов, който има и минотирен дял акции в медиата. Павел Станчев се завърна в България от позиция в Гърция, а в биографията си има четиригодишен опит на изпълнителен директор в "Нова телевизия" - между 2004 и 2008 г.

bTV media Group e собственост на Central European Media Enterprises Ltd. ("СМЕ").

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай