Петък,

Лоши новини за Народния театър след бурята

От: Агенция Стандарт -
1520
Лоши новини за Народния театър след бурята
A
A
A

Щетите в Народния театър „Иван Вазов” след вчерашната буря са за милиони левове. Това съобщиха за БТА от ръководството на театъра. В момента се оценява точният размер на щетите от комисия, назначена от директора Васил Василев.

Във вторник публиката беше изведена по време на спектакъла „Когато гръм удари, как ехото заглъхва”, който се играе на камерна сцена. За щастие, нямаше заплаха нито за актьорите, нито за зрителите и техническия персонал, разказват от театъра. Сцената на четвъртия етаж не е засегната.

Основен ремонт на сградата не е правен от 46 години. Преди четири години е имало само козметичен, който е струвал няколко милиона лева. От трупата коментират, че той е бил „само замитане на видими проблеми под килима”.

„Направили сме всичко необходимо, за да осигурим нормалната работа на театъра. Така че довечера, и въобще, да има представления по програмата и да посрещнем нашата публика. Целта е да не усетят дискомфорт - нито актьорите, нито публиката”, казват още от ръководството на театъра.  Притеснението на театралите е, че предстоят есен и зима. Затова са на мнение, че трябва да се предприемат действия за авариен ремонт, а след това - и за сериозен такъв.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com