Лора и Стоян ходят заедно на театър

Водещите на "Бон апети" се намерили преди четири години

Лора и Стоян ходят заедно на театър | StandartNews.com

София. Лора и Стоян, слънчевите водещи на "Бон апети", вече ще свещенодействат над печката всеки ден от 3 февруари по bTV. За разлика от другите подобни предавания тук кулинарните вълшебства са на квадрат, защото и двамата имат какво да кажат с гозбите си. "Срещнахме се преди около четири години на снимачната площадка на "Бон апети". Бяхме на кастинг и тогава за първи път готвихме заедно, и то пред камери. Всичко много добре, пътувах цяла нощ с автобус от Бургас, връщах се от едномесечна командировка на морето. Когато пристигнах, веднага отидох до голям супермаркет, напазарувах за рецептата, която смятах да направя на кастинга, и започнах да репетирам. Вместо да избирам дрехи и да се глася пред огледалото, не излизах от кухнята. В крайна сметка направих котлет от сьомга с хрупкава коричка и сос от червени чушки, получи се добре! Спомням си и какво сготви Стоян - супер вкусен и бърз свински котлет. Малко по-късно разбрах, че двамата ще сме водещите на предаването "Бон апети", разказва Лора.

В семейството й всички са гастрономи. За майка си Лора твърди, че готви най-вкусните ястия на света, брат й е главен готвач и собственик на два ресторанта, а баща й заема поста "главният дегустатор на храната", която тримата приготвят. "Истинският виновник да се запиша в софийски техникум за обществено хранене е брат ми. Винаги ми е било любопитно да го слушам, когато разказва за стажовете си в различни ресторанти", споделя тя. Като ученичка печелила няколко състезания за млади готвачи.

Трансферът на предаването от Нова в bTV обяснява така: "Решението на продуцентите е да се преместим заради възможността да се развиваме".

И двамата водещи много държат на спорта и да бъдат във форма. Лора ходи на фитнес. Искала да се науча да кара ски, но липсата на сняг попречила. Стоян е бил професионален футболист и е играл една година в "Ботев"-Пловдив. "Сега карам сноуборд. Самоук съм и не се справям отлично, но обичам да се пускам извън пистите. Миналата година на Рилските езера карахме в гората, имаше гъста мъгла и се загубих", разправя той. "Седмично с този симпатичен млад човек - Стоян Сейменски, прекарваме между четири и шест дни заедно на снимачната площадка или работейки по подготовката на предаването. Е, през останалото време не се виждаме всеки ден и не си звъним по телефона на всеки час", шегува се с постоянното им съжителство Лора. За него казва, че е човек, на когото може да се разчита. Той допълва: "Приятели сме, разбира се. Понякога пътуваме заедно, ходим в интересни ресторанти да дегустираме, ходим и на театър", пояснява Стоян.

Дали им омръзва обаче да готвят? "Правя го всеки ден и то не само пред камерите. Това е най-страхотното хоби на света, неслучайно милиарди са запалени по него. Кулинарията няма как да ми омръзне. Човек не трябва да спира на едно място, постоянно трябва да търси начин да подобри знанията си и да придобие нови. Не трябва да се чувства 100% удовлетворен, защото опасността "да му писне" е твърде голяма!", казва още Лора.

За Коледа смаяла близките си със сладкиш от тиква и кафе - изчезнал от тавата за нула време. Коронният номер на Стоян е печени свински ребра с барбекю сос, картофи в сол и запечен боб в гърне.

Забавни случки в ефир не липсват. По време на натоварени снимки дори ръсят сладкиш вместо с пудра захар с царевично нишесте. "Той обича свински уши, крачета, шкембе и пача, аз не ги ям, въпреки че ги готвя и даже стават вкусни. Обожавам спанак, лапад, коприва и червено цвекло, а Стоян не им е най-големият фен, но ги прави страхотно", доверява Лора. Той пък добавя, че и двамата предпочитат запържените продукти. "Имаме дребни различия: аз пека цвеклото, като слагам вода в тавата, Лора не иска и да чуе за вода", казва юнакът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай