Лондон награди Мария Бакалова

Бургазлийката спечели приза за актриса в поддържаща роля

Лондон награди Мария Бакалова | StandartNews.com

Мария Бакалова спечели поредната си награда - за актриса в поддържаща роля на Лондонските кинокритици, съобщи вестник "Гардиън". Тя надви Елън Бърнстин ("Да намериш отново себе си") и Аманда Сайфред ("Манк").

Голямата награда за филм на годината Лондонските кинокритици присъдиха на "Земя на номади". Лентата спечели още два приза на виртуалната церемония - за актриса на годината на Франсис Макдорманд и за сценарий на Клои Чжао. Продукцията вече се очертава като фаворит в холивудския награден сезон, като част от групата режисирани от жени, получаващи много номинации. Той беше отличен и на кинофестивала във Венеция.

Хорърът "Сейнт Мод" спечели също три награди, включително и за британски или ирландски филм на годината. Режисьорката му Роуз Глас получи наградата за режисьорски пробив, а Морфид Кларк - за британска или ирландска актриса на годината.Наградата за най-добър актьор получи посмъртно Чадуик Боузман за "Ма Рейни: Майката на блуса". За актьор в поддържаща роля беше избран Шон Паркс ("Мангроув"). Риз Ахмед спечели наградата за британски/ирландски актьор на гоидната за "Без звуци в живота" и "Mogul Mowgli".

Лондонските кинокритици избраха за най-добър режисьор Стив Маккуин за поредицата "Глас за промяната" ("Малка брадва"). "Още едно" на датчанина Томас Винтенберг спечели наградата за чуждоезичен филм.Заради пандемията церемонията беше излъчена в канала на Лондонските кинокритици в Ютюб за първи път. Наградите връчваха членове на асоциацията, а почти всички победители изпратиха видеопослания. Тържество с номинираните и наградените е планирано за по-благоприятен период през годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай