Лео и Иняриту надхитриха академиците

Лео и Иняриту надхитриха академиците | StandartNews.com

Заемки от голямото арт кино и ненаграденият с години Ди Каприо принуждават журито да им присъди статуетките

Дни преди церемонията на раздаването на "Оскар"-ите по-опитните кинонаблюдатели забелязаха, че Леонардо ди Каприо и режисьорът Алехандро Иняриту имат по-скоро късмет, отколкото реални заслуги, които да ги доведат до отличието.

По всяка вероятност "Завръщането" ще обере най-важните статуетки, но ще остане в историята като най-слабия филм, печелил "Оскар", коментират експертите. Причината за успеха на лентата е в това, че академиците не могат повече да се правят, че не забелязват Ди Каприо и ще му връчат от "кумова срама" приза за най-добър актьор (в иначе далеч не най-добрият филм на Лео). Иняриту пък втора година поред, след успеха на "Бърдмен", се изхитрява да предложи арт филм, какъвто по традиция е по вкуса на академиците.

Мнозина забелязаха, че мексиканският режисьор е правил сериозни заемки от начина, по който великият Андрей Тарковски снима лентите си, което допълнително ще се понрави на елитното жури. "Нито "Бърдмен", нито "Завръщането" са филми от световна класа. По странен начин обаче Иняриту знае най-добрата тактика да направи "оскаров" филм и я прилага вече втора година поред", пишат зад океана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай