Културтрегери от Европа и САЩ дойдоха за ЧРД-маратон в София

Международният куратор Стефан Стоянов посрещна световния меценат Тони Подеста и внуците на Зураб Церетели и Едвард Григ

Културтрегери от Европа и САЩ дойдоха за ЧРД-маратон в София | StandartNews.com

Димитър Тодоранов, Калин Серапионов, Стефан Стоянов и Николай Неделчев

Васил Петров и внучката на великия норвежки композитор Едвард Григ – страхотната певица Мари Мине, направиха прекрасен джем сешън в „Ести“ за рождения ден на международния куратор Стефан Стоянов. Сред бляскавите интериори арт дилърът, който прави изложби и представя автори от дузина националности на три континента, посрещна интересни личности от Европа и САЩ. Сред първите приятели, които пристигнаха за маратона от партита, бяха най-уважаваният колекционер на авангардно изкуство в Америка и лобист на Демократическата партия Тони Подеста и съпругата му Трайша.

No description available.

Тони Подеста, съпругата му Трейша и Стефан Стоянов с Василий и Зураб Церетели, Николай Неделчев и Албена Вескова от ансамбъл „Българе“, топ галеристката от Прага Александра Карпученка, Влади Кирилов и жена му  

Подеста е собственик на най-голямата сбирка с творения на Марина Абрамович, в борда е на световноизвестния музей „Гугенхайм“ и на още няколко престижни институции. На първа линия бяха и двамата внуци на прочутия скулптор и президент на Руската академия на изкуствата Зураб Церетели – Василий и Зураб. Бизнесмените Влади Кирилов и Николай Неделчев, които отдавна са поклонници на изящните жанрове и инвестират мащабно в тях, с радост се впуснаха в тематични дебати с гостите от странство. Сред изненадите беше и Мигел Маседо Басто де Карвайо – човекът, задоволил капризите на самата Мадона. Поп кралицата купува две къщи в Лисабон от експерта в логистиката на архитектурата. Услугите на чаровния португалец ползва и култовият дизайнер Кристиян Лубутен, бащата на червените подметки. За  втория купон, този път в частната галерия на Стефан Стоянов, се присъединиха създателят на фестивала „Арт поток“ Димитър Тодоранов, художниците Калин Серапионов, Мариела Гемишева, Миряна Тодорова, Тамер Накишчи от топ 100 на най-талантливите артисти в Турция. 

No description available.

Гостите от Америка посетиха и изложбата на Людмил Георгиев в столичната галерия "Средец" 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай