Кукленият театър в Кърджали зарадва децата с „Пук" на Валери Петров

Кукленият театър в Кърджали зарадва децата с „Пук" на Валери Петров | StandartNews.com

Кърджали. Театър „Димитър Димов" със сцена „Кадрие Лятифова" в Кърджали започна новия си 55-и творчески сезон с възраждане на Куклената формация. В трупата вече втори месец играят четирима студенти от класа на проф. Румен Рачев от НАТФИЗ. Първият спектакъл, в който младите актьори се изявяват, е „Пук" по едноименната приказка на Валери Петров.

Дебютът на Светослав, Вероника, Ангелина и Елица на кърджалийска сцена е повече от успешен. С три завеси от воал, десетина изразителни кукли и майсторско осветление, режисьорът Валентин Владимиров прави опит да се вмъкне в детските представи за приказния свят на морското дъно, където малката Лили търси бисерчето, което ни прави по-добри.

„Поставяме „Пук" на Валери Петров, най-доброто българско заглавие за куклен театър. Харесвам пиесата, защото е не само за деца, но и за възрастните, които могат да открият много неща за приятелството и за разочарованието от приятелството", коментира режисьорът Валентин Владимиров.

Хубавата музика на Станимир Иванов, вдъхновената игра на младите талантливи кукленци и техния колега, доайена на Кукления театър в Кърджали Борислав Христов, гарантират успеха на спектакъла, изпълнен с поетичност и настроение.

„Искахме да направим за детската публика едно пищно и много атрактивно представление с помощта на сценографа Ралица Лъскова – Гацова и смятам, че успяхме", заяви директорът на театъра Димо Димов. Той съобщи, че в афиша предстои да бъдат включени още Коледен детски спектакъл, а през февруари 2015 г. се очаква със своите студенти да работи и проф. Румен Рачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай