Кристоф Валц vs Даниел Крейг

Кристоф Валц vs Даниел Крейг | StandartNews.com

270 милиона струват спецефектите в екшъна на Сам Мендес

"Спектър", 24-тото приключение на Джеймс Бонд, възхити британската критика

"007: Спектър", 24-ят филм за приключенията на Джеймс Бонд, възхити британските критици. Лентата с бюджет от над 270 млн. евро е заснета в Мароко, Италия, Австрия и Мексико. Режисьорът Сам Мендес е използвал ненадминати спецефекти и максимум реализъм в каскадите. Само техниката, потрошена по време на снимките, струва 30 милиона долара, отбелязват продуцентите.

Този път загадъчно послание от миналото на Бонд (Даниел Крейг) го изпраща на лична мисия в Мексико сити, а после и в Рим. Там той среща Лучия Шарра (Моника Белучи), красивата и недостъпна вдовица на скандално известен мафиот. Бонд прониква на тайна среща, където разбира за съществуването на зловеща престъпна организация, известна под името Спектър. Ролята на главния злодей във филма за Бонд е поредният връх в кариерата на Кристоф Валц. "Да, Джеймс, аз съм този, който ти причинява болката", казва героят на живеещия между Берлин и Лос Анджелис 58-годишен актьор.

Междувременно в Лондон Макс Денби (Андрю Скот), новият директор на Центъра за национална сигурност, подлага на съмнение действията на Бонд и значението на оглавяваното от Ралф Файнс Mи6. Бонд тайно вербува Мънипени (Наоми Харис) и Кю (Бен Уишоу), които му помагат да открие Маделин Суон (Леа Сейду), дъщерята на неговия отколешен враг Уайт (Джеспър Кристенсен), който може да се окаже ключът към разкриването на Спектър. Като дъщеря на наемен убиец, тя разбира Бонд по-добре от мнозина други. Приближавайки се все повече до сърцето на Спектър, Бонд открива смразяваща връзка между себе си и врага, когото търси, изигран от Валц.

"Спектър" разби британските кинорекорди, отбелязвайки най-печелившата първа седмица след пускането си на екран във Великобритания. От 26 октомври досега лентата за Бонд е спечелила 63,8 млн. долара. За сравнение предходната лента за Агент 007, "Скайфол" от 2012 г., успя да събере 59,2 млн. долара за седем дни. В международен мащаб "Спектър" е спечелил общо 80,4 млн. долара - цифра, която ще се увеличи значително след предстоящата му американска премиера, която е днес.

"Спектър" ****

Фъстъчетата се завръщат

"Фъстъчета"-та се завръщат. Това е анимация, базирана на един от най-популярните и най-продължителни комикси в света. Първата им публикация започва през 1947-ма, а първата анимация по нея - на Коледа през 1965 г. Излъчването му продължава до днес, когато се празнува 50-годишнината им. Сега във "Фъстъчета: филмът" феновете им могат да ги видят такива, каквито никога не са ги виждали. Снупи, заедно с вярното си куче и още няколко герои, формират бандата в 3D анимационния филм. В това вълнуващо приключение Снупи ще бъде пилот от Първата световна война. Мистериозно малкото червенокосо момиче ще се влюби в Чарли Браун - най-добрия приятел на Снупи. Сценаристи на анимацията са Брайън и Крейг Шулц, а режисьор - Стив Мартино.

"Фъстъчета: филмът" ***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай