Крисчън Бейл спасява 400 000 роби

Крисчън Бейл спасява 400 000 роби | StandartNews.com

Ридли Скот прави най-зрелищния си филм с 3D ефекти
Мойсей се изправя срещу цяла империя в лентата "Изход: Богове и царе"

Филмът "Изход: Богове и царе" е най-новото епично приключение, което ни предлага Ридли Скот. След "Гладиатор" и "Прометей" известният режисьор ни поднася отново история за дръзката смелост на един човек да се изправи срещу мощта на цяла империя. Използвайки последни открития на техниката в областта на визуалните ефекти и 3D измерението, Скот вдъхва нов живот на легендата за непокорния предводител Мойсей (Крисчън Бейл), който се надига срещу египетския фараон Рамзес (Джоел Едгертън), като организира изумителното преселение на 400 000 роби и спасяването им от ужасяващите смъртоносни бедствия в Египет. Фабулата на филма, титаничният му мащаб и размах, авантюристичният му дух и ярки символи го издигат до уникално театрално събитие, пише кинокритиката. Резултатът е оригинална и героична сага, която в същото време е мощна лична история, наситена с емоции, съперничество и предателство и неугасващ стремеж към свобода.

Скот отбелязва: "Животът на Мойсей е един от най-великите приключения и духовни търсения на всички времена. Обичам всичко, което е истинско. Знаех какво да правя с "Гладиатор" - как да го направя така, че наистина да диша, да живее с чувствата на хората от онази епоха. С "Изход" исках по подобен начин да вдъхна живот на египетския култура и самата история по начин, какъвто досега никога не е бил възможен." И то постига. От началната битка, където 15 000 египетски войници нападат лагера, през ужасяващата поредица напасти до разделянето на Червено море, зрелището е грандиозно.

В кинодрамата участват още Хиам Аббас, Мария Валверде, Индира Варма, Арън Пол, Сигорни Уивър, Бен Кингсли, Джон Туртуро.
"Изход: Богове и царе"****

Брадли Купър изневерява на Дженифър Лоуренс

Във филма "Серена" си партнират две от най-горещите холивудски звезди - Брадли Купър и Дженифър Лорънс. Отличената с "Оскар" датска режисьорка Сузане Биер е направила мащабна екранизация на романа на Рон Раш, разгръщаща се на фона на Голямата депресия. Дърводобивният магнат Джордж Пембъртън и безскрупулната му, бляскава съпруга Серена изглеждат като идеалната двойка. Но перфектното им щастие рухва, когато става ясно че тя не може да има деца, а Джордж вече има едно незаконородено. "Серена" е екстравагантна мелодрама на яростна ревност, убийство и безсърдечна амбиция.
"Серена"****

Любов и смях в "Шантава седмица"

Режисьор на комедията "Шантава седмица" е Шон Леви. Филмът е създаден въз основа на бестселъра на Джонатан Тропър, който написва и сценария. Когато Леви прочита романа, казва: "Бях очарован. Трогна ме по начин, колкото комичен, толкова и дълбоко вълнуващ. Ключът се криеше в съчетанието от човечност, топлина и хумор, които докосваха правилните струни. Това беше филм, който исках да направя".

След смъртта на баща им, четиримата пораснали и очукани от живота наследници са принудени да се завърнат в дома от детството им. Налага се да прекарат една седмица заедно със словоохотливата им майка, и съпрузите им.

"Баща ви имаше едно предсмъртно желание и ние ще го изпълним. Ще бъде трудно. Ще си лазим по нервите взаимно. Но през следващите седем дни вие ще сте отново мои деца. И всички сте наказани", казва госпожа Хилъри Олтман.

Но там те се сблъскват с миналото и пропукалите се връзки помежду им. Покрай хората, които ги обичат безрезервно, в крайна сметка четиримата се сближават отново сред хаоса, комизма, болката и изкуплението, възможни само в семейството.

Носителката на "Оскар" Джейн Фонда и на "Златен глобус" Джейсън Бейтмън и Тина Фей са главните действащи лица в лентата."Всеки от героите има свои проблеми и за семейството като цяло са присъщи съперничеството, ревността и недоразуменията. Лесно е да се откриеш там, а и предлагат страхотен материал", казва дъщерята на Хенри Фонда за "Шантава седмица".
"Шантава седмица"****

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай