Крими психолог разкрива тайни от "Отдел Издирване"

Росен Йорданов работи по идеята на най-новата поредица на Нова заедно със сценариста Александър Чобанов

Крими психолог разкрива тайни от "Отдел Издирване" | StandartNews.com

Интересен, заплетен и многопластов сюжет, в който зрителите могат да очакват неочакваното – това е само част от магията на сериала. Криминалният психолог Росен Йорданов работи по идеята на най-новата поредица на Нова „Отдел Издирване” заедно със сценариста Александър Чобанов.

„В отделни случаи, които са засегнати, сме се старали много да се придържаме към реалността, защото аз не веднъж съм казвал, че в криминалната работа реалността винаги е по-интересна от това, което човек може да си представи. Искам да отбележа приноса на Васил Миладинов, Васил Ризов, Кирил Здравко и Радослав Шарков, които помогнаха с историите, които ни разказаха, и да се получи онази автентичност, от която всеки един добър сериал има нужда. Колкото по-истински са историите, толкова са по-невероятни”, казва той в "Здравей, България".

Един от акцентите, на който се обръща внимание в поредицата, са отношенията между служителите на реда. „Още в първите серии стана ясно, че в „Отдела” са като едно семейство и си помагат извън активната си полицейска дейност. Смятам, че това е друго нещо, което ги отличава от останалите – близостта, сърдечността, солидарността между тях”, допълва Йорданов.

Старта на „Отдел Издирване” впечатли и с майсторското заснемане, което е дело на операторския екип – използвани са нови методи на заснемане, придаващи динамичен вид на картината и качествено изображение на кино продукция.

„Визията на сериала е изцяло подчинена на жанра, както и на психологията на нашите персонажи. Тъмнината е съпътстващ фактор в техния живот, в тяхното минало и настояще и именно поради тази причина ние се постарахме да създадем дискомфорт в техния свят. Това сме го постигнали чрез една студенина и единственият начин, по който те получават светлина и топлина, е в техните домове и в отдела като такъв”, казва операторът Борис Славков.

Цялостната атмосфера на „Отдел Издирване” пресъздава динамичното ежедневие на персонажите и всички трудности, пред които са изправени героите. Процесът по създаването на сериала е чакано предизвикателство.

„Атмосферата беше изключително приятна – най-малкото, защото по сериала работиха приятели. Проектът като такъв беше трудоемък, защото снимките се случиха изцяло през зимата – денят беше къс, нощите бяха дълги, снимахме на ниски температури. Пътуването до Сплит също беше сериозен предизвикателство, защото вятърът беше толкова силен, че магистралите бяха затворени – атмосферните условия бяха един от основните проблеми, които срещнахме”, допълва Славков.

Актьорският състав е успял да се справи с трудната задача да влезе под кожата на един полицейски екип с помощта на специалисти. „Актьорите се постараха максимално да се доближат до образите. Искам да отлича работата на консултанта по бойни умения и стрелба Боби Николов”, споделя криминалният психолог Йорданов.

Едно от новите лица на екрана – талантливият актьор Пламен Димов, познат с ролите си в Народния театър, влиза в ролята на Андрей Томов, който първоначално е приет като чуждо тяло в отдела, но много бързо доказва на останалите своите способности. 

„Чувствам се изключителен късметлия да попадна в този екип, понеже всички, които участват в проекта ми помогнаха много бързо да се адаптирам и бързо се сработихме. Работеше се изключително стегнато и в началото докато се адаптирам вече бяхме заснели първите няколко епизода”, казва с усмивка актьорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай