Сряда,

Кресло с името на Лолова в Сатирата

От: СТАНДАРТ -
Кресло с името на Лолова в Сатирата
A
A
A

Кресло с името на Кралицата на комедията Татяна Лолова ще има в Сатирата. Любимата на поколения българи актриса си отиде от този свят на 23 март. От Сатирата ще поставят табелка с нейното име на едно от креслата в театралният салон. Откриването на това специално място ще бъде на 7 април, денят на Сатиричния театър, съобщи директорът му Калин Сърменов.

„Тази идея се роди преди доста време, десетина години, но като всяко едно нещо в България трябваше да мине време, за да се реализира. Аз съм хората, които изключително много държат на паметта, на това, което е било. Вярвам и съм сигурен, че за да продължим, трябва да има нещо, на което да стъпим. Ние трябва да го познаваме. Давам си сметка, че живеем в изключително забързано време, толкова много са привлекателните неща, че едва всеки може да обеме, да запомни и да открие, ако няма среда, в която това да се случва по-лесно“, заяви пред БГНЕС Сърменов.

„Наша е отговорността да не забравим хората, които са го създали и вдъхновили, дали са всички от себе си“, допълни още той.

Голямата ни актриса е първата назначена в театъра, със заповед номер 1. Почетният стол с нейното име носи същият номер. Така от сатирата си поставят за задача да пазят жива паметта. Към всеки от билетите за тези места има допълнителни брошури, които да запознаят посетителите с хората, на които са посветени. От театъра разработват и виртуална реалност, която чрез сканиране на QR да показва на публиката техни снимки, откъси от филми и т.н.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички