Кой е най-страшният филм на ужасите

Учени го определиха чрез нов експеримент

Кой е най-страшният филм на ужасите | StandartNews.com

Учени определиха най-страшния филм на ужасите, съобщиха от списание "Форбс". Експерти от британската компания “BroadbandChoices” провели експеримент, в който са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани, докато те гледат различни ленти от жанра. Участвали са 50 души на различна възраст, които са прекарали общо около 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. По време на прожекциите, учените са сравнявали сърдечния ритъм на публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни сцени.

Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно. Като най-страшен филм на ужасите е класиран „Sinister” (2012) на Скот Дериксън. По време на гледане на лентата пулсът на зрителите е бил средно 86 удара в минута, което е с 32% по-високо, отколкото по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкова уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Сред петте най-ужасяващи филма са още „Insidious”, „The Conjuring”, „Hereditary” и „Paranormal Activity”. Изследването е проведено между 15 и 30 септември 2020-а, предаде БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай