Копола пуска нова версия на „Кръстникът 3“

Великият режисьор е променил началото и финала

Копола пуска нова версия на „Кръстникът 3“ | StandartNews.com

Франсис Форд Копола ще пусне нова версия на „Кръстникът 3“. Великият режисьор е променил трагичния финал на филма, съобщават от The Film Stage. Самият той е споделил, че вече е готов и с ново начало, премонтирал е някои сцени и е добавил още музика. Копола твърди, че именно различната версия ще отрази най-автентично авторските му концепции. Продукцията ще излезе през декември в минимален брой киносалони, а после ще се появи и по цифровите платформи.

Сюжетът продължава линията от „Кръстникът 2“, като засяга няколко реални събития: тайнствената смърт на папа Йоан Павел I през 1978-а и последвания скандал около ватиканската банка Амброзиано. Припомняме, че последните кадри на „Кръстникът 3“ бяха от стълбите на „Театро Масимо“ в Палермо на остров Сицилия – най-голямата опера в Италия. София Копола, която играе дъщерята на Майкъл Корлеоне – Ал Пачино, пада простреляна от заблуден куршум, предвиден за баща й.

Копола официално твърди, че „Кръстникът 3“ е епилог към предишните две серии на „Кръстникът“. Лентата е посрещната със смесени чувства от критиката. Номинирата е за седем награди „Оскар“, включително за „най-добър филм“, но не получава нито една.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай