Концерт на православни песнопения събра десетки в София

Поводът бе празникът на св. Йоан Рилски

Концерт на православни песнопения събра десетки в София | StandartNews.com

Днес от 19 часа в криптата на храма „Свети Александър Невски“ в София се проведе 3-тия заключителни концерт от цикъла концерт – лектории по проект „Хоровата църковнославянска музика в столицата – наследство и съвременност“.

Проектът се осъществява с подкрепата на програма „Култура“ на Столичната община. Реализира се с подкрепата на фондация „Радост“ при храма „Покров Богородичен“.

Участие взеха църковният хор „Покров на пресвета Богородица“ и столичните ученически хорове на НГДЕК „Константин Кирил Философ“ и НМУ „Любомир Пипков“

„За публиката интересно ще бъде, защото ще чуе не само прекрасни изпълнения, образци от нашето музикално наследство, но и ще се запознаят с много интересна фактология, свързана с развитието на църковнославянската хорова дейност. Ще говорим за нашите бележити композитори, с известни или по-малко известни факти за тях. И още нещо интересно – към нас се присъединиха и два ученически хора“, каза дни преди концерта Димитър Митев, който е част от хора при храма „Покров Богородичен“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай