Кои са хитовете на Музикалния театър през декември

От премиерния мюзикъл "Целуни ме, Кейт" до Виенската приказка навръх Нова година

Кои са хитовете на Музикалния театър през декември | StandartNews.com

Музикалният театър по традиция посвещава декември на серията светли празници – трупата с шеф Еделина Кънева обира овациите с хитови събития, както за възрастни ценители, така и за невръстни меломани. Класическата детска оперета “Малката кибритопродавачка”, написана от композитора Румен Бояджиев-син, се завръща на 9 и 10 декември. За нея той печели наградата на БНР „Музикант на годината“ 2012 за дебют. Приказката на Ханс Кристиян Андерсен за бедното момиче, което в Новогодишната нощ трябва да продава кибрит, за да донесе пари вкъщи, оживява с декорите и костюмите на художника Евгения Раева и анимацията на Никола Налбантов.

Най-новото заглавие от репертоара на Музикалния театър – мюзикъла “Целуни ме, Кейт” на Коул Портър, е на 10 и 16 декември. Бродуейският хит подарява на публиката пълна наслада от началото до края. Остроумната версия на Шекспировия шедьовър „Укротяването на опърничавата“ под режисурата на доцент Александър Текелиев е ярко и бляскаво представление със страхотни песни, танци и костюми. Общото между сюжетните линии е едно – героите откриват пътя към Любовта. В главните роли са баритонът Добромир Момеков и сопраното Илина Михайлова, които завладяват със своите дълбоки белкантови гласове и силно актьорско присъствие.

На 15 и на 30 декември са  “Царицата на чардаша” на Калман и “Прилепът” от Йохан Щраус-син. Новогодишният оперетен бал е в зала едно на НДК, блестящ и вълнуващ на 28 декември от 19 часа. Зрителите отново ще се срещнат с любимите солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър - най-бляскавото събитие за годината извън самата Оперета. В галата, която е в Новогодишния фестивал на НДК, са включени най-добрите произведения от световната класика в жанра. Събитието обещава да е най-мащабното за годината в духа на класическите виенски балове, с най-красивата и романтична музика, завещана от Лехар, Калман и Йохан Щраус-син. Специално за вечерта публиката ще се наслади на впечатляващите хореографии на балета.

В навечерието на Новата година най-красивата и романтична музика оживява в Музикалния театър с “Приказка за виенския валс” – на 31 декември от 17 часа. Почитателите ще вдигнат празнична наздравица с концерта от култови произведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай