Кои почетоха паметта на Матю Пери

Коментираха загубата му

Кои почетоха паметта на Матю Пери | StandartNews.com

Семейството, приятели и знаменитости скърбят за загубата на Матю Пери, звездата от телевизионния сериал "Приятели" от 90-те години, ден след като американският актьор бе открит мъртъв в джакузи в дома си в Лос Анджелис, съобщи Ройтерс.

"Матю внесе толкова радост в света - и като актьор, и като приятел", се посочва в изявление на семейството на актьора до сп. "Пийпъл". "С разбити сърца сме от трагичната загуба на нашия обичан син и брат". В изявлението се изразява благодарност към почитателите на Пери.

Вестта за кончината на Пери бе разпространена късно вечерта в събота в множество медии в САЩ, последвана от изявления от Ен Би Си, телевизионната мрежа, излъчвала сериала "Приятели" в продължение на десет години, и от "Уорнър брос телевижън груп", продуцент на ситкома.

Официално не бяха съобщени подробности.

На въпрос за обстоятелствата около смъртта на Пери, говорителят на противопожарната служба на Лос Анджелис кап. Ерик Скот отговори, без да посочва поименно актьора, че пожарникари са се отзовали на повикване от адрес в района Пасифик Палисейдс с информация, че е намерен "мъж в безсъзнание в джакузи".

Той почина година след публикуването на мемоарната книга "Матю Пери: Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", в която описва десетилетната си борба с пристрастяването към болкоуспокояващи и алкохол, през която, както сам казва, няколко пъти се е озовавал на ръба на смъртта.

В публикация на официалната страница на "Приятели" в Инстаграм се казва: "Поразени сме да научим за кончината на Матю Пери. Той бе същински дар за нас". Пери и останалите петима актьори във водещите роли в сериала - Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиса Кудроу, бяха високо оценени от критиката за "химията" помежду си на снимачната площадка и се сдобиха със слава за ролите си. До неделя следобед нито един от актьорите не бе коментирал публично кончината на Пери, отбеляза Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай