Киркоров баща пя с хор Турецкий

88-годишният Бедрос получи овации в Пловдив, където гостува култовата формация

Киркоров баща пя с хор Турецкий | StandartNews.com

Бедрос Киркоров – 88-годишният баща на родения във Варна крал на руската поп музика Филип Киркоров, се включи в страхотния концерт на хор Турецкий на хълма на Альоша в Пловдив. Народният артист на Русия изпълни вечните шлагери "Моя страна, моя България" и "Альоша". Няколко хиляди меломани аплодираха и припяваха любимите на поколения евъргрийни, сред които бяха "Ден на победата", "Десети наш десантен батальон", "Тумбалайка". Три от певиците на формацията, които гастролират под името "Soprano", пък зарадваха народа с любовни хитове. Българският трибагреник и руски знамена се вееха сред зрителите, които се наслаждаваха на изкуството без билети.    

Хорът на Михаил Турецкий въпреки пандемията е обиколил половин Европа за 10 дни с проекта „Песни за победата“, който съществува от 5 години, а през 2020-а се случва под мотото „Музика за мир и здраве“. Изключителните артисти имат в репертоара си над 50 000 песни от различни жанрове - от опера и оперета до джаз, поп, рок, романси, еврейска класика.

През 2018-2019-а "Песни за победата" са изпълнени на 2 континента в 14 страни по света – от Австрия, Франция, Италия и Германия до САЩ, Канада и Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай