Киното без пари на БНТ1 тръгна на път

Киното без пари на БНТ1 тръгна на път  | StandartNews.com

800 човека, сред които и много деца, дойдоха на естрадата в Борисовата градина в събота вечерта, за да видят българския филм "Жажда". Пълнометражният дебют на Светла Цоцоркова даде старт на "Пътуващото лятно кино с БНТ1". Първата публична прожекция от тазгодишната кампания бе открита от програмния директор на БНТ1 и автор на идеята Севда Шишманова, зам.-кмета на Столична община д-р Тодор Чобанов, продуцента на "Жажда" Надежда Косева, оператора на филма Веселин Христов и най-младата актриса - Моника Найденова.

"Ние показваме българското кино на места, където от години не е имало киносалони и поколения са израснали, без да гледат български филми на голям екран", сподели Севда Шишманова. А д-р Тодор Чобанов допълни: "Към магията на Борисовата градина тази вечер добавяме и магията на един съвременен български филм."

В неделя жителите на Кресна гледаха безплатно "Бартер" на Атанас Киряков, а в понеделник вечер в с. Баня, Разложко, ще видят "Джулай" на Кирил Станков. Останалите филми са "Жената на моя живот" и "Урок", на които ще се насладят в с. Елешница, Мелник, Пещера, Свиленград, Белоградчик, Видин, с. Рибен (община Долна Митрополия), Ветово, Павликени, Националното турне ще завърши с филма "С лице надолу" на Камен Калев отново на лятната естрада в Борисовата градина на 29 юли от 21 часа. На разположение на малките читатели ще бъде и "Пътуващата детска библиотека".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай