Кинопремиери

Кинопремиери | StandartNews.com

Приятелство спасява от самоубийство

Пиърс Броснан и Тони Колет са неудачници, които стават звезди в "Голямото скачане"

Отново ще гледаме Пиърс Броснан по екраните на кината - филмът "Голямото скачане" на режисьора Паскал Шамел е адаптация на едноименната новела на Ник Хърнби от 2005-а. Историята е за четири заблудени души, които решават да сложат край на живота си точно в нощта на Нова година. Сред тях е Мартин (Броснан) - компрометиран телевизионен водещ, Джес (Имаджин Потс) - цапната в устата тийнейджърка, Морийн (Тони Колет) - самотна майка, чийто син страда от церебрална парализа, и меломан с особени философски убеждения и тумор в мозъка (Арън Пол). Те се срещат съвсем случайно на мястото, на което планират да направят големия скок. Преди фаталния край обаче сключват помежду си изключително странна сделка. Те се договарят да отменят плановете си до Свети Валентин. През следващите шест седмици четиримата създават необичайно приятелство, стават медийна сензация и търсят заедно причини да продължат напред. Критиката смята драмата за доста семпла, на моменти отиваща повече към комедията. Сценарист на копродукцията на Великобритания и Германия е Джак Торн, а в останалите роли са Розамунд Пайк, Джо Кол, Сам Нийл и Тъпанс Мидълтън.

 

Марк Уолбърг е "Последният оцелял"

"Последният оцелял" (по-точният превод е "Самотният оцелял") е по едноименния бестселър на "Ню Йорк таймс". Базиран на реални събития, филмът на режисьора Питър Бърг разказва за провалилата се американска военна операция "Червени криле". Действието на драмата с пагони се развива в Афганистан през 2005 година, а в центъра на сюжета е войникът от американската армия Маркъс Лътрел. Невероятният разказ е за четирима военноморски тюлена, изпратени на тайна мисия. Лътрел (Марк Уолбърг) и колегите му се насочват към провинциален район на Афганистан. Там трябва да заловят или убият Адмад Шад, един от лидерите на терористичната групировка "Ал Кайда". Малко след пристигането си на мястото войниците попадат в клопка и са принудени да се сражават с огромен брой талибански бойци. Изправени пред невъзможно морално решение, малката група е изолирана от всякаква помощ и обградена от превъзхождащите ги вражески сили, готови за война.

С изключение на Лътрел всички от екипа му са убити, а пристигащият като подкрепление хеликоптер с осем войници на борда е свален от терористите. Маркъс оцелява благодарение на група афганистански селяни, които го крият в домовете си в продължение на дни и в крайна сметка му помагат да напусне района. Тейлър Кич, Емил Хирш, Бен Фостър, Ерик Бана, Александър Лудвиг са в главните роли.

 

Арни отново в екшън

"Саботаж" е поредният напрегнат екшън, в който отново ше гледаме Арнолд Шварценегер. В центъра на сюжета, режисиран от Дейвид Айър, е елитен отряд от Агенцията за борба с наркотиците (DEA). Хората от него работят върху най-сложните случаи и се изправят срещу свръхопасни наркотрафиканти. Те са специалисти по светкавични акции. Агентите, сред които е и героят на Арни, Джон "Брийчър" Уортън, откриват склад с пари и наркотици в една от тайните квартири на известен наркокартел. На пръв поглед изглежда, че това е поредната рутинна операция за залавяне на стока, преди тя да стигне до улиците. Всъщност се оказва, че става дума за планиран обир на пари в брой, в който са замесени всички членове на екипа. Те успяват да скрият милиони долари, без да бъдат заподозрени от началниците си. Смятат, че са се измъкнали и тайната им не е била разкрита. Но всичко се променя, когато членовете на отряда започват да умират един по един. Героите на Терънс Хауърд, Оливия Уилямс, Малин Акерман, Сам Уортингтън, Харолд Перинео и Джо Манганиело не знаят кой точно стои зад покушенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай