Христо Шопов е шеф на затвор в нов БГ филм

Вергов е надзирател на Саното, Ивайло Христов, Христо Петков

Христо Шопов е шеф на затвор в нов БГ филм | StandartNews.com

Христо Шопов е шеф на затвор в новия БГ филм „В сърцето на машината“, чиито тийзър вече се върти в онлайн пространството. Историята е по истински случай от 70-те години на миналия век, а режисьор е Мартин Макариев. Сюжетът отвежда група затворници в металургичния комбинат "Кремиковци", където трябва да положат допълнителен труд. Сред актьорите, които влизат в ролите на опандизените, са Ивайло Христов, Александър Сано, Христо Петков. Юлиан Вергов е от най-гадните надзиратели, пазач зад решетките е и Башар Рахал. Драмата започва, когато героят на Саното отказва да пусне струга, тъй като в него се е заклещила птица. А когато униформените пазванти искат да го принудят, настава обратът -  затворниците връзват охранителите си и се барикадират.

Героите, осъдени за тежки престъпления и тотално изрязани като гангрена от обществото, за няколко часа преминават през буря от физически и емоционални ситуации и преживяват неочакван катарзис. „В сърцето на машината" е за сложността на душата, вечно блуждаеща между ужасяващото и прекрасното, за звяра, превърнал се в човек, за човечността, родила се на най-неподозираното място.

Премиерата е през есента, при това - на 4K HDR, което обещава страхотно качество. Единственият проблем е, че в действието няма жени и съответно - липсва любовна интрига. Почти всичко се случва в един цех за един ден, изпълнен с жестоки и с покаяли се мъже, между които са още Стоян Дойчев, Владимир Зомбори и Игор Ангелов. Музиката е дело на композитора Виктор Стоянов, който е работил с великия Ханс Цимер в множество международни проекти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай