Кейт Бланшет е злата мащеха в "Пепеляшка"

Кейт Бланшет е злата мащеха в "Пепеляшка" | StandartNews.com

Историята на "Пепеляшка" е добре позната, а едноименната лента привлича с изключително естетската си визия. Сюжетът проследява живота на младата Елла (Лили Джеймс), чийто баща търговец се жени повторно след смъртта на майка й. Изпълнена с желание да подкрепя любящия си родител, Елла посреща приветливо мащехата си (Кейт Бланшет) и дъщерите й Анастейша (Холидей Грейнджър) и Дрисела (Софи Макшера) в семейния дом.

Но когато бащата на Елла неочаквано умира, тя попада под ударите на завистливото си и гадно ново семейство. Накрая изпада до положението на слугиня, изцапана с пепел и презрително наричана Пепеляшка. Въпреки жестокостта, с която се сблъсква, Елла е решена да изпълни предсмъртната заръка на майка си "да не губи кураж и да бъде добра". Тя отказва да се поддаде на отчаяние или да презира онези, които се държат зле с нея. И ето че в гората среща впечатляващ непознат. Без да подозира, че той всъщност е принц, а не слуга в двореца, Елла най-после има чувството, че е открила сродна душа. Изглежда, че съдбата й ще се промени, когато дворецът разпраща открита покана до всички девойки да присъстват на бал.

Елла е обнадеждена, че отново ще бъде с очарователния Кит (Ричард Медън). Уви, мащехата й забранява да присъства. Но както във всички хубави приказки, се появява спасение. Феята кръстница (Хелена Бонам Картър) с помощта на тиква и няколко мишки завинаги променя живота на Пепеляшка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай