Кенет Брана става Поаро

Джоли във филма си "Край морето"

Кенет Брана става Поаро  | StandartNews.com

Анджелина Джоли е проявила сериозен интерес към екранизацията, която Кенет Брана готви на класическия роман от Агата Кристи "Убийство в Ориент Експрес". Известният британски актьор, режисьор и продуцент ще се появи в лентата като прочутия детектив Еркюл Поаро. Според "Холивуд рипортър" все още се водят преговори в коя от женските роли ще се превъплъти Джоли. Най-вероятно е да влезе в кожата на овдовялата Хариет Хъбард, изиграна някога от Лорън Бакол във версията от 1974 година. Но е възможно да бъде Мери, младата английска учителка, която се прибира у дома, след като е преподавала в Багдад, или пък шведската мисионерка Грета Олсън.

Филмът на Брана, също като продукцията на Сидни Лъмет, е базиран на криминалната мистерия на Кристи от 1934 г. за разследването на престъпление, случило се в един от вагоните на тузарския трен и опитите на култовия белгийски детектив да разреши загадката. Имената на останалите актьори все още не са обявени. В предишния филм освен Бакол и Албърт Фини, участваха Шон Конъри, Ванеса Редгрейв и Ингрид Бергман. Сценарият, дело на Майкъл Грийн ("Блейд рънър 2"), вече е готов. Снимките трябва да стартират през ноември в Лондон и Малта. "Фокс" планират премиерата на адаптацията на Брана за 22 ноември 2017-а.

В последно време все по-често виждаме Джоли като режисьор и по-рядко като актриса. Миналата година тя дирижира себе си и съпруга си Брад Пит в семейната драма "Край морето". Предстои да я видим отново в ролята на Злодеида в продължението на хита на Динси от 2014 г. "Господарката на злото".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай