Катерица гони жълъд в Космоса

Катерица гони жълъд в Космоса | StandartNews.com

Нови колоритни герои населяват забавната анимация

Поредното епично преследване на неуловимия жълъд изстрелва любимата на всички праисторическата катерица Скрат в космоса в "Ледена епоха: Големият сблъсък". Помним как във всичките филми тя гони своя жълъд и обикновено докато прави това, предизвиква куп световни проблеми. Сега гонитбата задвижва низ от събития с астро последици. За да се спасят, Сид, Мани, Диего и останалите герои на забавната анимация напускат дома си и се впускат в забавно и изпълнено с приключения пътешествие из екзотични земи с много нови колоритни герои. "Ледена епоха: Големият сблъсък" е най-мащабната и амбициозна част от поредицата досега. Продуцентът Лори Форте разказва: "В първата "Ледена епоха" имаше сцена как стадото минава през "леден музей", където виждаме праисторическа риба, динозавър, еволюцията на Сид, а след това и летяща чиния.

Присъствието на космическия кораб винаги ни е интригувало. Знаехме, че някой ден ще изследваме митологията, свързана с него. Решихме, че сега е точното време да се върнем към тази част и да посеем семената на Големият сблъсък."
Има и друг прецедент, в който технологията обръща живота на Скрат с главата надолу. Става дума за номинираната за "Оскар" късометражна анимация "No Time for Nuts". Неудачната катерица попада на машина на времето, която сътворява всякакви технопоразии. Препратка към досегашните филми също е и семейната динамиката на стадото. "Много се забавлявахме, докато изпробвахме колко далеч може да стигнат героите ни извън познатия им свят и какви пречките трябва да преодолеят. Харесва ни да ги запращаме в обстановка, с която все още не са подготвени да се справят", допълва продуцентът.
И все пак героите на Ледена епоха винаги побеждават, защото постоянно се приспособяват към различните ситуации. Докато светът около тях се трансформира, те също се променят. Сценарист на лентата е Майкъл Джей Уилсън, а режисьор е Майк Търмайер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай