Сряда,

Камелия Тодорова разкри на кого е кръстена

От: Агенция Стандарт -
1094
Камелия Тодорова разкри на кого е кръстена
A
A
A

Грандамата на българската джаз музика Камелия Тодорова гостува в студиото на "Тази неделя" на Цветница, на който самата тя празнува имен ден.

"През 30-те години жените са били закичвани с камелии - на Запад, не толкова в България. Майка ми много е гледала филми, просто си е харесала това име и твърдо е решила, че няма да бъда наследница на никой, освен на това цвете", каза Тодорова.

"Моят глас" не бих го нарекла толкова биографичен, колкото е един спектакъл в слова и музика. Той е едно споделяне, една изповед - но то не е въпрос на биография, а на случки в живота ми, съпътстващи музиката, която правя", каза тя.

Камелия Тодорова споделя в спектакъла нещо, което не е описвала в биографиите си - че е била осиновена като дете.

"Аз не съм се интересувала от биологичния си баща, тъй като и той не се е интересувал от мен", каза певицата.

"Кирчо Тодоров беше бохем и голям фен на джаза. Аз съм закърмена от него с тази музика. Татко беше преди всичко бонвиван, обичаше купона", разказва тя за бащата, който я е отгледал.

"Не обичам да ме сравняват, но не се обидих от сравненията, които беше написал един английски ежедневник: "Тя прилича на външен вид на Мадона, сценичното й поведение напомня на Принс, а гласът й е като на Тина Търнър", каза Тодорова.

"Имам определено звучене на гласа, което е специфично мое, но хората винаги търсят някакво сравнение, когато се появяваш на някакво място, където си непознат", допълни тя.

Камелия Тодорова разказа за песента, която е направила за покойната актриса Лорина Камбурова, която е пеела при нея.

"Мога да си призная, че в началото, когато тръгнах да записвам песента, аз се разплаквах. Понеже всичко е свързано с много спомени", каза певицата.

"Песента ще излезе на 22 април", допълни Тодорова.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички