Камелия Тодорова разкри на кого е кръстена

Грандамата на българската джаз музика е записала песен, посветена на покойната Лорина Камбурова

Камелия Тодорова разкри на кого е кръстена | StandartNews.com

Грандамата на българската джаз музика Камелия Тодорова гостува в студиото на "Тази неделя" на Цветница, на който самата тя празнува имен ден.

"През 30-те години жените са били закичвани с камелии - на Запад, не толкова в България. Майка ми много е гледала филми, просто си е харесала това име и твърдо е решила, че няма да бъда наследница на никой, освен на това цвете", каза Тодорова.

"Моят глас" не бих го нарекла толкова биографичен, колкото е един спектакъл в слова и музика. Той е едно споделяне, една изповед - но то не е въпрос на биография, а на случки в живота ми, съпътстващи музиката, която правя", каза тя.

Камелия Тодорова споделя в спектакъла нещо, което не е описвала в биографиите си - че е била осиновена като дете.

"Аз не съм се интересувала от биологичния си баща, тъй като и той не се е интересувал от мен", каза певицата.

"Кирчо Тодоров беше бохем и голям фен на джаза. Аз съм закърмена от него с тази музика. Татко беше преди всичко бонвиван, обичаше купона", разказва тя за бащата, който я е отгледал.

"Не обичам да ме сравняват, но не се обидих от сравненията, които беше написал един английски ежедневник: "Тя прилича на външен вид на Мадона, сценичното й поведение напомня на Принс, а гласът й е като на Тина Търнър", каза Тодорова.

"Имам определено звучене на гласа, което е специфично мое, но хората винаги търсят някакво сравнение, когато се появяваш на някакво място, където си непознат", допълни тя.

Камелия Тодорова разказа за песента, която е направила за покойната актриса Лорина Камбурова, която е пеела при нея.

"Мога да си призная, че в началото, когато тръгнах да записвам песента, аз се разплаквах. Понеже всичко е свързано с много спомени", каза певицата.

"Песента ще излезе на 22 април", допълни Тодорова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай