Калин Вельов: Не съм политик

Предизвикателство е да си в бурното море, казва музикантът депутат

Калин Вельов: Не съм политик | StandartNews.com

„Не ме е страх. Морето е бурно, но корабът не потъва. Друга тема е как ще се справи. Още преди 4 години исках да вляза в политиката, но сега се отвори възможност”, сподели в „Събуди се“ Калин Вельов, който вече е депутат в парламентарната група на ГЕРБ на мястото на подалата оставка Джема Грозданова. „Предизвикателство е да бъдеш в морето, докато има бурен вятър. Не смятам, че вотът ще мине. Но не съм нито политически експерт, нито политик – аз съм музикант с гражданска позиция, който има намерение да помогне на своя сектор”, обясни той и коментира, че протестиращите имат сериозни основания, а връзката между гражданите и управлението се е загубила и трябва да бъде възобновена. „Много от нещата, които искат протестиращите, са справедливи, но начинът, по който искат те да се случат, е нереалистичен. В този момент държавата не бива да остава без правителство. До март всички могат да се подготвят за избори и по демократичен начин да се избере ново правителство. Добре е, че хората изразяват бурно и шумно позицията си, за да бъдат гарантирано чути  и да бъдат взети мерки. Задължително трябва да има корекции”, категоричен е Вельов, който винаги е бил сред най-колоритните мъжкари в родния шоубизнес. Освен че пее, свири, композира и танцува, Вельов умее да говори за Шекспир, за източни философии, да готви индонезийски ястия - и най-вече да се грижи за дамите в семейството, между които, най-важна, разбира се, е дъщеря му.   

Перкусионистът се прочу още на времето, когато кръстосваше България с “Медикус” , с Дони и Момчил, с “Акага”, с Нона Йотова и Лили Иванова. Рейтингът му скочи още повече, докато като член на “Каналето” и Ку-ку бенда разменяше остроумия със Слави Трифонов в “Хъшове”. Най-големите му фенки с трепет следяха сантименталните му новели. Калин беше и от най-големите пилигрими – при всеки удобен случай кръстосваше света и попиваше далечните култури. С Нина Николина, една от най-близките му приятелки, обикаляха Куба и правеха музика и клипове там.

Роденият под знака на сложно комбинираните Близнаци и Кози рог чаровник е споделял пред „Стандарт“, че винаги е приемал реалността във всичките й измерения. „Това, разбира се, не ми пречи да мечтая. И да създавам мой приятен свят, в който се чувствам прекрасно – най-вече сред природата, в планината и край морето. Когато съм в него, мисля само позитивно. Стремя се да бъда обграден от прятни и добронамерени хора. С тях ми е по-лесно. Защото общуваме на едно и също интелектуално ниво. Те се вълнуват от моите интереси, аз от техните – дори да са различни“. 

Калин е само на 6, когато започва да обръща тенджерите и да удря по тях с каквото му падне. Майка му се опитва да го отклони към китарата и флейтата, но напразно. „Примирени с бъдещето ми, родителите ми ме записаха на уроци по солфеж и барабани, когато навърших 7. Веднага ме поканиха в детската група “Пим пам”. Това бяха първите ми изяви на сцена и в телевизия. После в музикалното училище сформирахме “Акага” и така тръгна.  Завърших Класическия отдел в Консерваторията. После взех диплома и от Музикалната академия в Ротердам“, връщал е лентата Калин. Още в началото на кариерата си разбира, че щастието не се измерва с пари, с висок стандарт, с разточителство и лукс. „Научих се, че хармонията е там, където се чувствам най-адекватно. И че страната, в която искам да живея, трябва да ми предложи подобна среда. Постепенно открих в България неща, които хората, които нямат възможността да пътуват, приемат за даденост. А те са дар Божи. Ние, българите, умеем да се усмихваме дори и в най-драматичните ситуации. А когато сме поне малко доволни от живота, здраво се забавляваме. Песимизмът не ни е присъщ. Затова се завърнах. Тук все още сме отворени към общуване – с близки, с роднини, със съседи. Когато съм в чужбина, винаги ми липсват подобни емоции. Защото предпочитам да бъда сред личности с твърд балкански характер и южняшка чувствителност и топлота“.

Като човек на експериментите и в името на тръпката Вельов преди време влиза във “ВИП брадър”. „Беше предизвикателство. Винаги е интересно да живееш с хора, които не познаваш добре. Особено когато създават нарочни интриги и напрежение, за да бъдеш провокиран и въвлечен в определени разговори и ситуации. Но аз от началото знаех как ще се държа и как и кога ще изляза от Къщата. За мен беше по-важно публиката да разбере кой съм. Това е игра. Когато влизах, продуцентите ме представиха като плейбой. Може би ги разочаровах, а може би те са били със стари впечатления. Вярно е, че преди години бях палав. Този имидж тогава допълнително се раздухваше от медиите. Ако аз бях активен сваляч, в светските хроники ме описваха като тотален разбивач на женски сърца. Просто живеех типичен музикантски живот, изпълнен с приключения“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай