Калин Вельов и Йоанна Драгнева с хит за „Връзкология“

Музикантите актьорстват в новата БГ комедия

Калин Вельов и Йоанна Драгнева с хит за „Връзкология“ | StandartNews.com

Творческият тандем Калин Вельов и Йоанна Драгнева се завърна с нова песен. „Безгрижни“ е втори съвместен проект между музикантите след дуета им „Както никой“ -  пилотният сингъл от саундтрака към филма „Бартер“ (2016). „Безгрижни“ също е с филмово присъствие – песента ще звучи в новата лента на режисьора Ивайло Спасов „Връзкология“, където Калин и Йоанна участват в главни роли.

„Безгрижни“ е позитивно и весело парче, вдъхновено от всекидневните емоции и необходимостта да приемаме напрегнатото ежедневие с усмивка. Песен, която отразява общата позитивна нагласа към живота на двамата изпълнители, тяхната музикална визия и споделя общата им страст – ударните инструменти и перкусии. Автор на музиката, аранжимента и текста е Вельов. Видеото към песента е заснето в арт-център Фабрика 126 от режисьора Ивайло Спасов и оператора Добромир Николов.

„Идеята за парчето се роди преди няколко години, когато станах татко и сутрините започваха в 6.30 с приятно детско чуруликане, което те събужда бързо и те зарежда с готина енергия. И въпреки натоварения ден и понякога изнервените случки, оставаш позитивен и усмихнат през цялото време“, казва Калин.

„Записахме песента на един дъх. Това е толкова зареждащо парче, което ми носи настроение за море, лято и безгрижни дни. Точно за това така му подхожда и заглавието „Безгрижни“, а видеото е от типа „разкази с неочакван край“, добавя Йоанна.

„Връзкология“ („Спасов Брадърс“, 2020) е романтична комедия, чиято премиера предстои на 14 февруари в кино салоните. Лентата разказва за привлекателна и успешна жена (Йоанна Драгнева), която преминава през редица любовни перипети в търсене на истинската любов.

Заедно с премиерата на песента „Безгрижни“, Калин и Йоанна стартират и новия си акустичен лайф проект. На сцената към перкусионния им дует се присъединяват музикантите Щерион Пилидов (китари) и Даниеле Фебо (бас). Квартетът планира клубно турне през пролетта, като сетлистът ще включва и нови авторски песни от предстоящия съвместен албум на Калин и Йоанна.

Калин Вельов започва да се занимава с музика още като дете. На 10 години става барабанист в детската група Пим-Пам с ръководител Борис Карадимчев. Завършва средното музикално училище „Любомир Пипков“ и Националната музикална академия в София, както и Ротердамската консерватория /Холандия/, латино отдел. Дискографията му включва албумите „Абсент“ (заедно с Нина Николина, 2008), първият му солов албум „Две лица“ (2011), „Тумбаито“ (2013) и „Pendara Ethno Project“ (2016). Вельов е гастролирал на 3 континента – Европа, Азия, Африка. Освен музикант, певец, композитор и продуцент, Калин бележи успехи и на актьорското поприще. Участвал е в „Омбре“ (2015), „Под прикритие“ (2016), „Бартер“ (2016), „Вълча Сюита“ (2016) и „Връзкология“ (2019).

Йоанна Драгнева израства в музикално семейство и първите й изяви са в ефира на БНТ в детската вокална група „Бон-Бон“.Завършва средното си образование в музикалното училище „Любомир Пипков“ и следва ударни инструменти и поп и джаз пеене в Националната музикална академия. Тя става популярна с групата „Deep Zone Project“, с която през 2008-а представя България на конкурса Евровизия с песента „DJ, Take Me Away“. През 2009-а Йоанна стартира солова кариера със сингъла „Целувка за сбогом“, последван от „Нищо случайно“ (2011), който се превръща в един от българските летни хитове на годината. Тя е водещ на редица телевизионни предавания и конкурси в БНТ. Наред с музикалната и телевизионна кариера през годините, Драгнева развива активна социална дейност. Тя участва в националната кампания „Вярвам в теб“ за социална адаптация на деца със специални потребности и в проекта „Music Therapy Unit“ към института за съвременно изкуство и терапия „Libera“. Доброволец е и в Националната кампания „Holiday Heroes“, даряваща за празниците продукти на социално слаби семейства и други.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай