Калейдоскопите на Агент Тенев

Калейдоскопите на Агент Тенев | StandartNews.com

Кристина Димитрова е сред големите музи на обектива в ръцете на бившия й съпруг и вечен приятел

Авторът на стихове за 500 песни в родната поп музика показва свои снимки от пътешествието, наречено живот

Иван Тенев, автор на стихове за 500 песни в родната поп музика и създател на първата светска агенция в постсоциалистическата ни родина, показва прекрасни снимки в "Бохема", клуб-галерията на фоторепортерите в подлеза между триъгълника на властта.

Агента открай време е изкушен от обектива, въпреки че и досега не може да си обясни защо той е кръгъл, а кадрите излизат квадратни. За него обаче, както винаги, е важна насладата от естетиката на преживяването. Тенев е нарекъл изложбата си "Калейдоскоп", за да припомни още веднъж със старогръцката дума, че е заклет фен на солунското крайбрежие, рибите и виното в неговите кръчми и великолепните картини на стария си приятел Михалис Гарудис, с когото пият и пеят в града на свети Димитър.

"Калейдоскоп произлиза от красота, красив и уред за наблюдаване на бързосменящи се красиви форми и картини. Всъщност това са мигове от шарения земен свят и неговите обитатели", обяснява Агента. Той снима вселенската пъстротия - от кукерите в родината до берберите в Сахара. Във фокуса му много често е Жената във всевъзможни роли. Не е изненада за никого, че сред големите музи на Иван е Кристина Димитрова - негова бивша съпруга и вечна приятелка. Поп звездата се усмихва като водна фея под пръските на Ниагарския водопад.

"Животът е пътуване. Пътуването - живот. През смеха и сълзите, през срещите и разделите", е философията на Иван, съхранил безценните отлитащи мигове.

"Странно нещо е фотографията - кара те да видиш света през окото и душевната призма на другия. Да усетиш неговата емоция, събрана върху няколко сантиметра стъкло, концентрирало в себе си отминалото "сега", споделя Тенев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай