Какво ново на книжния пазар

Какво ново на книжния пазар | StandartNews.com

София. През следващата седмица на книжния пазар се очакват първите два тома на "Дипломатическа енциклопедия". Авторският колектив е в състав проф. Александър Янков, проф. Андрей Пантев, д-р Валентин Златев, д-р Румен Ралчев - Велик приор на рицарите тамплиери в България, д-р Кръстю Гергинов и д-р Димитър Романов - под главната редакция на Любен Гоцев. Енциклопедията излиза със знака на Университетско издателство "Паисий Хилендарски". Официалната премиера е в четвъртък, 20 март, в "Континентал плаза" в НДК от 18, 30 часа.

 

Първи том "Право" на енциклопедията съдържа термините от цялото международно публично право, събрани за първи път у нас на едно място, както и основните понятия от държавно, конституционно и административно право. Посочено е съдържанието на времевите мерки като ера, епоха, период и най-често употребяваните определения за събития - бунт, преврат, въстание, революция...

 

Втори том "Протокол и теория на международните отношения" анализира понятията, свързани с тях - национална доктрина, национална сигурност, национален идеал, начини на вземане на външнополитически решения, на планиране и прогнозиране. Това са само част от хилядите статии. Разкрити са правилата за поведение в обществото, държавният и дипломатическият протокол, правилните форми на обръщение, техниката на международната учтивост, които включват десетки норми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай