Какво каза Васил Банов за Мария Бакалова

Бива го момичето, твърди големият актьор

Какво каза Васил Банов за Мария Бакалова | StandartNews.com

„Мария Бакалова си я бива. От нея има какво да научиш. Тя е страхотен работохолик, винаги идва на терен с перфектно научен текст“, каза Васил Банов за българската сензация в Холивуд. Двамата са в главните роли в „Като за последно“ – комедията на Ивайло Пенчев, която тръгна този петък по екраните в страната с огромен успех.     

„Трябваше на кастингите да си партнирам с 25 момичета и Мария веднага се отличи – тя не прилича на другите. Ивайло даде два почивни дни, за да може тя да замине на пробите за „Борат“ 2 в Лондон. Но никой от нас не знаеше с кого и за какво става дума. Всичко беше пълна тайна, докато „Борат“ 2 не излезе. Не съм гледал този филм – той е някаква политическа сатира, бурлеска. Но това не означава, че Мария не е добра в него. Киното е като полицията – призовават те, отиваш. Не те призовават, не отиваш. Тя беше призована и беше длъжна да отиде“, сподели още Банов в Би Ти Ви.

Ветеранът в седмото изкуство със 70 роли на големия и малкия екран обаче ненавижда политиката. „Дори да умирам, пак няма да погледна към нея – ужасна работа е, няма управия. Никой в нея не взима сам решения, всеки е зависим от другите“, коментира Банов. Той обаче призова кино гилдията да спре с оплювките и скандалите. „В малката черга, наречена българско кино, има място за всички. Но ако постоянно я дърпаме на различни страни, в крайна сметка тя ще се скъса“, метафоричен е Банов.      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай