Какво каза Тео Ушев за Мария Бакалова

Благодарение на нея "Борат 2" имаше такъв успех, заяви най-добрият аниматор в света

Какво каза Тео Ушев за Мария Бакалова | StandartNews.com

Мария Бакалова постигна исторически успех, след като стана първата българка с номинация за "Оскар" за поддържаща женска роля. През последните месеци тя вече спечели няколко награди за ролята си в "Борат 2", включително БАФТА, и всички тръпнехме в очакване, дали ще бъде призната и от Американската киноакадемия. Номинацията й за "Оскар" обаче беше предсказана отдавна. Още в края на 2020-а Теодор Ушев заяви, че ще видим Мария Бакалова сред номинираните.

„Чувствам се много щастлив. Може би по-щастлив отколкото, когато аз бях номиниран”, призна днес в ефира на Нова най-добрият аниматор в света. Световноизвестният български аниматор и илюстратор с над 80 филмови отличия и признания също премина през подобен успех. През 2017-а неговият филм „Сляпата Вайша“, по едноименния разказ на Георги Господинов, беше номиниран за „Оскар“ за късометражен анимационен филм.

„Всяка номинация на българин в Академията е открехване на вратата по-широко. Когато влезеш – подлагаш крак, за да може другите след теб да влизат по-лесно. Надявам се всичко това, което се случва да направи така, че все повече българи да бъдат номинирани за „Оскар”, посочи Ушев. „Гледах „Борат 2”, още когато излезе. Тя се справи изключително добре. Тя прави филма. Благодарение на нея този филм имаше такъв успех”, категоричен е той.

„Мария е една изключително амбициозна девойка. Изключително отговорна и отдадена изцяло на работата. Тя премина през голям кастинг при мен, за да спечели тази главна рояла във филма „Като за последно”, и се пребори сама – никой не лобира за нея”, допълни в студиото на „Здравей, България” режисьорът Ивайло Пенчев. По думите му първата българска актриса, номинирана за „Оскар”, е успяла да се пребори за тази роля, защото винаги идва подготвена и има невероятно излъчване. „Камерата много я обича. Тя не е красавица тип кукла Барби, а има един дълбок поглед, който носи емоция”, категоричен е той.

„С Мария не работихме много дълго. Тя е чудесно младо момиче и много се радвам за нея”, заяви в ефира на сутрешния блок Филип Аврамов, който играе екранния й баща във филма „Като за последно”.

„Мария Бакалова беше едно дете с премерени реакции и поведение. Тя беше много сериозна и отговорна към всичко”, посочи Виолета Маврова, класният ръководител на актрисата в музикално училище „Панчо Владигеров” – Бургас. По думите й сега Мария е доста променена от времето, когато е постъпила в учебното заведение в специалност „Флейта”. „Тя беше по-различна от връстниците си, по-вглъбена”, спомня си преподавателят.

„На този етап Мария и  Юн Ю-джун са поставени на първите места от букмейкърите в спечелването на "Оскар" за най-добра актриса в поддържаща роля. Категорията е изключително оспорвана”, посочи Мариян Станков – Мон Дьо.

„Огромно благодаря за поздравленията. Наистина, българските думи ме правят най-щастлива. Защото съм си българче, винаги ще си бъда българка и съм горда от това, че съм”, заяви Мария Бакалова в ефир. По думите й самото говорене за това, че нейното име може да бъде поставено редом до имената на звезди като Глен Клоуз, Оливия Коулман и останалите номинирани в категорията, е било достатъчно и тя не е искала да си вглъбява някакви невъзможни неща, защото е току-що изгряваща звезда.

„Цената на този успех може би е детството ми. Аз ходих на две училища от сутрин до вечер. Човек обаче винаги трябва да мечтае и да поема рискове. Животът се живее веднъж. Мога да кажа, че рецептата за успеха е много работа и рискове”, казва още Бакалова.

„Благодаря на всички хора, които са били с мен през годините. Тези думички са прости, но наистина означават много. Аз вярвам в любовта и нямам търпение да се върна в Бургас, за да се видя с мама и тате”, сподели актрисата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай