Израел избра конкурент на Виктория за Евровизия

Младата певица Еден Алене ще представи страната си на песенния конкурс с песента „Set Me Free”

Израел избра конкурент на Виктория за Евровизия | StandartNews.com

Младата певица Еден Алене ще представи Израел на Евровизия 2021 с песента „Set Me Free”. Тя е един от артистите, които трябваше да участват в отмененото издание на конкурса през 2020 година, но получи втори шанс и през май 2021-а ще се качи на сцената в Ротердам. Там Еден ще представи родината си пред 200 милиона зрители. Певицата е принадлежи на общността на евреите от етиопски произход в Израел.

Еден спечели правото да представя Израел на конкурса през 2020-а след победата си в седмия сезон на риалитито „Rising Star”. Това не е първата ѝ победа в телевизионно шоу. През 2017-а тя печели втория сезон на Х Фактор в Израел. Песента ѝ за Евровизия 2020 "Feker Libi" беше един от фаворите на феновете на конкурса, заедно с песента на България „Tears Getting Sober” в изпълнение на Виктория.

През ноември миналата година организаторите на конкурса обявиха, че 41 държави ще вземат участие в Евровизия 2021. Събитието ще се проведе на 18, 20 и 22 май в Ротердам, а трите конкурсни вечери ще бъде излъчени на живо по БНТ 1 от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 20 май.

В средата на септември Европейският съюз за радио и телевизия и трите национални телевизии на Нидерландия обявиха 4 възможни сценария, чрез които гарантират провеждането на конкурса през 2021-а. При влошена епидемиологична обстановка, организаторите планират провеждане на конкурса чрез въвеждане на специални мерки, сред които - социална дистанция в залата, както и дистанционни изпълнения на живо от специално изградени студиа. Окончателният избор за провеждането на конкурса предстои да бъде обявен през февруари.   

България ще бъде представена от Виктория, а песента ѝ за Ротердам се очаква да бъде потвърдена през месец март.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай