Изненада от големия екран. "Лятно кино на път" обикаля страната

Входът е свободен

Изненада от големия екран. "Лятно кино на път" обикаля страната | StandartNews.com

Пътуващото кино ще спре в Дряново на 13 август, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. 

Прожекцията ще е в парк „Максим Райкович“ в Дряново, събитието е подходящо за всички възрасти. Сядането в тревните площи е разрешено. Входът е свободен, посочват организаторите. 

„Програмата ще започне с два филма, подходящи за деца - анимацията "Баба" на Димитър Димитров и игралния "Драсканица" на Любомир Печев. Акцент на вечерта е "Под един покрив" на режисьора Симеон Цончев, носител на множество отличия, сред които номинации на "София филм фест", "Златна роза" и "Двореца". Той разказва за чужденец от горния етаж, който тормози с непрестанното си свирене живеещия отдолу педант, докато един ден не е принуден да се раздели с любимото си бузуки.“, информират организаторите от „Кинематограф“. 

„Кинематограф“ е на път за най-дългото турне, провеждано някога в България само за късометражно кино. Съчетавайки  най-новото и най-доброто от българското и световно късометражно кино, целим да представим младите български творци, но и страхотното разнообразие и мъдрост, които можем да открием в тази ниша на киното. Над 20 български филма ще бъдат представени в 12 града през август, посочват на сайта си от „Кинематограф“. 

След Дряново, на 15 август, „Лятно кино на път“ ще гостува в Севлиево, на 16 - в Плачковци, на 17 - в Полски Тръмбеш, на 18 - в Русе, на 20 - в Кула, на 24 - в София, на 25 - в Бургас. Пълната програма може да бъде видяна на този адрес. , пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай