Иво Сиромахов се готви за висок пост в ООН

В изминалите дни писателят се шегуваше още, че ако се наложи ще поеме и БНБ

Иво Сиромахов се готви за висок пост в ООН | StandartNews.com

Писателят Иво Сиромахов обяви пред Нова телевизия, че смята да се кандидатира за генерален секретар на ООН. Това бе поредната от серия шеги през последните две седмици, в които той първо каза, че е приел да стане шеф на БНТ, после на Съвета за електронни медии (СЕМ).

В БНТ съм се зарекъл да върна славата на Иван Славков, но това означава да назнача още 2500 души, понеже по времето на Батето са били 4000, каза Иво Сиромахов. "Има голяма част от хората, които не различават истина от шега. Това, което пуснах, беше един фейлетон, но ми се обадиха много хора, които искаха да ги назначавам на работа", призна той.

В изминалите дни писателят се шегуваше още, че ако се наложи ще поеме и БНБ, защото от работа не се плаши. Няма да оттегли и кандидатурата си за министър на културата. Изобщо, където има нужда от управленци, той е готов да помага.

„Не се плаша от работа. Имам ясна концепция какво да правя с всяка една от тези организации. Има хора, които трудно различават истина от шеги. Голяма част от обществото не вниква в нещата. Пропагандата е много жестока във всички посоки”, сподели той.

На въпрос защо не е влязъл до момента в политиката, Сиромахов отговори по следния начин: „Не харесвам държавната работа. Това е основната причина. Най-ценното нещо е човек да бъде свободен, а пък в политиката човек няма как да бъде такъв. Трябва да правим това, което искаме.”

По думите му светът все повече ще се разделя. „В един момент ще стане много сериозна войната на мнения. Социалните мрежи я усилват”, каза още Иво Сиромахов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай