Ицо Хазарта: Всеки може да се снима с балалайка

Според него за компенсациите трябва да има критерии

Ицо Хазарта: Всеки може да се снима с балалайка | StandartNews.com

Данъци трябва да се плащат, защото така работи държавата. Това коментира Ицо Хазарта, след като решението за подпомагане на артистите предизвика скандал и остри реплики в гилдията.

Изпълнителят и музикален продуцент Любо Киров заяви преди дни в „Лице в лице“, че става въпрос за недоразумение, от страна на хората, които не са се запознали в детайли с предложението. А относно предложението на Ицо Хазарта – помощите да са съобразени с данъците, Киров посочи, че го подкрепя напълно, но ще излезе солено на държавата. 

Творците ще получат еднократно по 4350 лева. Рап изпълнителят защити позицията си днес, като посочи, че данъците са важни.

„Ще им потрябват (на артистите – б.р.) може би някой ден линейки, ще искаш децата да ходят на училище, то е безплатно, но някой трябва да плаща, ще искаш да светят улиците“, заяви Ицо Хазарта.

Според него критерий за получаване на парите от държавата е именно плащането на данъците:

„Изразих мнение и се аргументирах, държавите в ЕС компенсират бизнесите и хората, пострадали от епидемията. Не съм съгласен с една дума, която използва Любо – помощи. Те се плащат на хора с увреждания, но когато държавата ти забрани да изпълняваш дейността си, тя трябва да те компенсира, а начинът, с който доказваш какво си загубил - е чрез данъчна декларация“, добави артистът.

Според него за компенсациите трябва да има критерии, защото всеки може да се снима с една „балалайка и да каже, че е музикант“, обясни Ицо Хазарта.

Относно квотите за българска музика в радиата и медиите ни, той смята, че задължаването да се пуска нечие произведения не е хубаво. „Аз имам 60 песни, но ме знаят със 7-8. Защото другите не са достатъчно добри“, каза рап изпълнителят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай