Истинско театрално зрелище с „Медея“ в Азарян

Към екипа на постановката се присъединява и актьорът Ивайло Герасков

Истинско театрално зрелище с „Медея“ в Азарян | StandartNews.com

След невероятния успех и бурните овации, които предизвика спектакълът „Медея" в Пловдив, на 8 и 9 октомври от 19:00 и 18:30 часа постановката ще зарадва софийската публика в театър Азарян. Невероятната Снежина Петрова ще влезе в кожата на Медея и ще предизвика истинско театрално зрелище. Публиката на спектакъла ще бъде посрещана във фоайето на театъра с фрагменти от изложбата- част от проекта - „Походът на аргонавтите от „Филиповци”. В представлението участват група деца, както и музикална формация „Вакали” и солистът на баян – Стоян Караиванов.

„Медея“ проследява историята на едно голямо престъпление, което се случва при разрив в отношенията между родителите. Как продължават пътя си децата, когато родителите им се разделят? Какво провокира една майка да посегне на собствените си деца? Според самата Снежина Петрова в центъра на театралния проект са именно децата.

Уникалният свят от образи е дело на режисьора Десислава Шпатова. Сценографията е на Зина Генч и Христина Дякова, а хореографията – на Анна Памуплова. Зад въздействащата музика застава Асен Аврамов.

Към екипа на „Медея“ в Театър Азарян ще се присъедини невероятният актьор Ивайло Герасков, който ще влезе в ролята на Креонт.  Участват още великолепните актьори Петър Дочев, Ивайло Драгиев, Станка Калчева, Койна Русева, Георги Гоцин.

Проектът „Медея“ е част от официалната програма на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с финансовата подкрепа на СП „Култура“, Нов български университет, Гьоте институт – България, НФ „Култура“ и в партньорство с фондация „Здраве и социално развитие“.

След премиерните дати на 8 и 9 октомври „Медея” ще се играе още в театър Азарян на 13 и 14 ноември и на 2 декември от 18.30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай