Икара вдига Любо Бъчваров на крак след Ковид

Посвещавам това отличие на Боян Дановски – моят бог в театъра, призна 79-годишният актьор

Икара вдига Любо Бъчваров на крак след Ковид | StandartNews.com

47-мите Награди „Икар“ на Съюза на артистите в България ще бъдат връчени на 11 май от 19:00 ч. в Народния театър "Иван Вазов". Председателят на САБ – Христо Мутафчиев, сподели в "Тази събота и неделя" подробности за събитието. В студиото гостува и актьорът Любомир Бъчваров, който ще получи почетната награда „За чест и достойнство“.

„Водещ на церемонията ще е Сашо Кадиев, а самото откриване ще направи Ицо Хазарта с новата си песен „Само споко“. На сцената ще видим също Керана и цигуларя Васко Василев. Публиката в залата ще бъде до 50% от капацитета“ – сподели Христо Мутафчиев.

Той припомни, че Съюзът на артистите в България навършва един век. Организация, която през годините е била ръководена от големи артисти като Кръстьо Сарафов, Цветана Манева, Любомир Кабакчиев и други.

„По време на пандемията всъщност имахме много работа, за да може гилдията да е спокойна и да преживее трудния период без трусове“ – допълни председателят на САБ.

На церемонията на 11 май 47 творци ще се борят за 21 статуетки, като има една категория, в която носителят на приза вече е известен – Любомир Бъчваров.

„Бях в болница с тежък COVID, когато разбрах, че ми връчват почетната награда „За чест и достойнство“. Това ми вдъхна кураж и енергия, за да се преборя. Безкрайно много благодаря на целия екип на САБ“ – призна 79-годишният актьор.

Той допълни, че посвещава наградата на Боян Дановски. „Той е моят бог в театралното изкуство. Даде ми толкова, колкото 50 години опит на сцената“ – сподели Любомир Бъчваров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай