Сряда,

Игри на волята: 24-ма в 70 изпитания

От: Агенция Стандарт -
170
Игри на волята: 24-ма в 70 изпитания
A
A
A

Съвсем скоро започват снимките на новия сезон "Игри на волята". В Царево вече тече подготовката на изненадите, които очакват зрителите и състезателите в новото издание на шоуто. Стартът е на „Попският плаж“ - един от най-късите, 150 метра, но и от най-живописните. Колумбийският риалити формат Desafío (Caracol TV), който стъпи в българския ефир миналата година, се радва на огромен интерес от страна на публиката.

Предстои изграждането на първите конструкции - от общо 70, за които отговаря Момчил Манчев-Момо, който разказа пред Нова защо продукцията отново е избрала да снима на българското Черноморие.

„Причините са много. На първо място това е изключително красивата природа. Странджа и морето са великолепни. Приятно изненадани сме и от силната подкрепа, която срещаме в лицето на всички наши местни партньори. Те постоянно ни оказват съдействие по всякакви предвидени и непредвидени обстоятелства. Не само местните, но и всички българи държат природата да се опази чиста. В момента морето е изхвърлило на плажа множество камъни и скали. Част от работата ни тук е да съберем камъните с гребла, да ги групираме на купчини, а впоследствие да бъдат изнесени, за да може плажът да бъде удобен не само за „Игри на волята“, но и за всички плажуващи. А за тях всеки снимачен ден се превръща в истинска атракция. Миналата година страшно много хора идваха на плажа, докато изграждахме конструкциите, разпитваха какво ни предстои и питаха от къде биха могли да наблюдават процеса без да пречат.“

24 участници ще премерят сили в над 70 изпитания.

„Като спортист искрено и благородно завиждам на всички участници, без значение от резултата, който ще постигнат. Не са много вариантите, при които човек може истински да се изправи срещу самия себе си. Изпитанията, които ще трябва да преодолеят 24-мата участници, са повече от 70. Има предизвикателства за издръжливост, за кондиция, за комуникация, за трезва преценка и бърз ум под напрежение. Сигурен съм, че на някои от участниците ще им бъде трудно, но това е момент от израстването, от постигането на големите цели. В следващите 60 дни екипът ще изгради над 70 препятствия, които 24-мата участници ще трябва да преодолеят със силата на своята воля и издръжливост. Няма как при толкова изпитания да има случайни резултати. Благодарение на комплексните си качества най-добрите винаги успяват да стигнат финалната права. Няма нито един елемент в конструкциите, който да се повтаря. Дори да има сходни изпитания от предходния сезон, те са модифицирани, за да е 100% сигурно, че няма вариант някой от участниците да усвои специална техника, която да му даде предимство спрямо друг.“

Хеликоптер ще се използва в този сезон на „Игри на волята“, а всички екипи работят в пълен синхрон. Според Момо комуникацията стои в основата на успеха на толкова сложна продукция, а „хубавото на „Игри на волята“ е, че игрите се случват изцяло на открито.“ „Когато говорим за природата и нейните непреодолими сили, ние трябва изцяло да се съобразим с нея“, категоричен е Момо.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com