"Игра на тронове" се мести в Ел Ей

През април започват снимките за предисторията на хитовата поредица

"Игра на тронове" се мести в Ел Ей | StandartNews.com

Феновете на Джордж Р. Р. Мартин най-накрая получиха добри новини. Снимките за дългоочаквания сриал предистория на хитовия "Игра на тронове" започват на 5 април. Теренът отново ще обиколи света и камерите ще се завъртят в Ел Ей, Лондон и в Испания. 

Една от звездите на сериала вече започна да промотира предстоящата продукция "Дом на дракона". "Когато четох сценария по време на кастинга не бях гледала нито един епизод на "Игра на тронове". Когато получих ролята обаче започнах и сега съм обсебена", разказа тя пред "Variety". 

27-годишната красавица ще изиграе Алисан Хайтауър, която е втората съпруга на краля и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър. Образът на самия крал Визерис Таргариен е поверен на Пади Консидайн, прочул се с участието си в "Другият" по Стивън Кинг. Актьорът Мат Смит ще сложи короната на принц Деймън Таргариен, който е малкия брат на краля. Ема Дарси пък ще влезе в роклята на Рейнира, която е най-голямото дете на Визерис и

Засега са поръчани десет епизода. Очаква се новата продукция да проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргериан за властта над Седемте кралства. Сюжетът ще се развива около 300 години преди събитията в "Игра на тронове". Зад сериала ще стоят писателят на "Песен за огън и лед" Джордж Мартин и Райън Кондал, който се е заел със сценария. Мигел Сапочник, направил култовите епизоди на "Игра на тронове" "Битката на копелетата" и "Дългата нощ", ще се завърне на режисьорския стол за няколко епизода от първи сезон. Засега "Дом на дракона" не разполага с премиерна дата, но се очаква готовият продукт да стигне до зрителите през 2022-а, предаде "Монитор".

Междувременно от "Variety" съобщиха, че техен източник е разкрил за друг нов проект. От HBO ще започнат работа по още един сериал, основан на поредицата "Сказания за Дънк и Ег" на Мартин, състояща се от три книги. Дейстивията се развиват 90 години преди "Песен за огън и лед". Герои на фабулата са Дънкан Високия и Егон Таргариен. Засега допълнителни подробности не се споменават, а от телевизията са отказали да коментират по темата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай