Идрис Елба с почетна награда БАФТА

Актьорът е признат за приноса си към телевизионното изкуство

Идрис Елба с почетна награда БАФТА | StandartNews.com

Холивудският мачо Идрис Елба ще получи почетна награда БАФТА за приноса си към телевизионното изкуство и отдадеността му към борбата за културно разнообразие в индустрията.

Актьорът проби на малкия екран с ролята си в "The Wire" на HBO, но изгря в световен мащаб с участието си в култовата драма на BBC "Лутър", което му донесе "Златен Глобус" и няколко номинации за награди "Еми" и БАФТА. Миналата година Елба дори продуцира петия сезон на популярния британски сериал. Звездата, който участва и в някои от най-големите холивудски блокбъстъри, включително и продукции на Марвел, има и собствен сериал, вдъхновен от лични преживявания - "In The Long Run", чийто трети сезон скоро ще отбележи премиера си. 

Елба основа собствена продуцентска компания през 2013-а - "Green Door Pictures". Той цели да осигури работни места за членовете на разнообразни общества и млади таланти. През 2016-а актьорът бе включен в списъка на списание Time "100-те най-влиятелни личности в света".

"Мисията ми е да осигуря същия шанс за професионална реализация в индустрията, който аз получих преди много години. Благодаря на БАФТА за тази чест и че организацията продължава да почита и други артисти, посветени на каузата", заяви актьорът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай